Cimbrul combate infecția mai bine decât medicamentele
 
cimbru
 

Cimbrul de cultură (Thymus vulgaris) este una dintre cele mai puternice plante medicinale, un adevărat antibiotic natural. Cimbrul cultivat distruge majoritatea bacteriilor și microbilor dăunători, sporind în același timp autoapărarea organismului, astfel încât să devină mai puternic.

Depășește multe medicamente antiinfecțioase în eficiență. Studiile efectuate în laboratoare sau spitale din Germania, Spania, Elveția, Japonia, Marea Britanie și România arată că cimbrul depășește multe medicamente antiinfecțioase din punct de vedere al eficienței. În plus, planta este un adaos excelent la remediile clasice. Cimbrul cultivat, si mai exact, uleiul volatil extras din acesta, are un efect antibacterian cu spectru larg extrem de puternic.

Potrivit cercetării, compușii uleiului volatil de cimbru atacă membranele celulare ale bacteriilor, reducându-le permeabilitatea, ceea ce duce la moartea microorganismelor corespunzătoare. Bacteriile care pot fi distruse cu ulei volatil de cimbru sunt: Staphylococcus aureus – provoacă infecții ale tractului urinar, infecții respiratorii, Botulism – provoacă botulism, Escherichia coli – provoacă infecții ale rinichilor, Salmonella enterica - provoacă toxiinfecții alimentare, Campylobacter jejuni - provoacă infecții gastrointestinale, Listeria - provoacă infecții care afectează sistemul digestiv și sistemul nervos.

Pentru aceste infecții bacteriene (și nu numai), se iau 3-5 picături de ulei volatil de cimbru de 3-4 ori pe zi, dizolvat într-o linguriță de miere sau într-o lingură de apă. Durata recomandată a tratamentului este de 7-12 zile.

Cimbru cultivat are un efect antibiotic puternic. Bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru. Studiile au arătat că bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru ca antibioticele sintetice, deoarece uleiul de cimbru conține o varietate de componente care fac microorganismele incapabile să se adapteze. Îmbunătățirea activității anumitor antibiotic. O altă proprietate a uleiului esențial de cimbru este că îmbunătățește activitatea anumitor antibiotice.

Mai exact, antibioticele luate cu ulei de cimbru au fost mai eficiente decât cele luate singure. Uleiul volatil de cimbru se obține numai prin procese industriale și poate fi găsit gata preparat în magazine și farmacii naturiste. Nu consumati ulei în exces. Se interzice consumul pentru femeile însărcinate și perioada de alăptare. În cazuri de tensiune arterială scăzută, iritabilitate colonică, ulcer gastric și hiperaciditate, trebuie luat cu prudență, inițial în doze mici. Dacă simptomele uneia dintre aceste afecțiuni se reactivează, tratamentul intern cu cimbru va fi întrerupt.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate