Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală
Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală

Când vine vorba de boli cu transmitere sexuală, printre cele mai frecvente se numără gonoreea, sifilisul sau candida Albicans. Află şi care sunt simptomele acestora!

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală: herpes genital

Infecţia are drept simptome mâncărimile, senzaţia de arsură în zona genitală, urmate de apariţia unor vezicule. Cel care va pune diagnosticul este medicul ginecolog, în urma analizelor de specialitate.

Cum herpesul genital este o afecţiune contagioasă, iar în timpul tratamentului recomandat de medic contactul sexual este interzis, la fel este şi în timpul puseelor bolii. În restul timpului, trebuie să folosiţi prezervativul, ca metodă de protecţie.

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală: infecţia cu Chlamydia

O altă afecţiune care se transmite în urma raportului sexual cu un partener bolnav este infecţia cu bacteria Chlamydia Trachomatis. Mulţi nu ştiu că au această afecţiune, pentru că este destul de ,,tăcută".

Când apar simptome, acestea constau în secreţii vaginale cu un miros urât, usturime la urinare, dar şi durere în timpul actului sexual. Şi bărbaţii pot prezenta simptome precum secreţii şi dureri în timpul urinării. În timpul tratamentului, contactele sexuale trebuie evitate.

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală: gonoreea

Gonoreea este o altă afecţiune care se transmite pe cale sexuală, frecvent întâlnită. Femeile afectate suferă din cauza secreţiilor vaginale anormale, a mâncărimilor dar şi a durerilor pelvine.

Totodată, pot apărea sângerări între menstruaţii, iar actul sexual poate fi dureros. Cea mai sigură metodă de a preveni contractarea unei boli cu transmitere sexuală este folosirea prezervativului.

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală: candida

Infecţia cu ciuperca Candida Albicans poate fi transmisă în urma unui contact sexual neprotejat. Se manifestă prin mâncărimi în zona intimă, scurgeri vaginale anormale (aspect brânzoas), urât mirositoare, cât şi prin usturime la urinare.

La bărbaţi pot apărea, de asemenea, mâncărimile, cât şi senzaţia de usturime la urinare. Tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri. Pe durata tratamentului medicamentos, raporturile intime sunt interzise.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate