scaieti
Cele mai bune remedii pentru „curăţarea“ sângelui

Ştim cât de important este ca sângele şi vasele sangvine să fie sănătoase, de aceea apelăm la tot felul de tratamente pentru a ne asigura de acest lucru. Un ajutor de încredere sunt remediile care ajută la purificarea sângelui, fortifică imunitatea şi ne apără de boli.

Starea de oboseală continuă, afecţiunile ficatului, transpiraţiile excesive, câteva dintre problemele specifice omului modern, pot fi semnale care arată că toxinele nu se elimină bine din organism şi că este nevoie de o cură de purificare a sângelui. „Sistemul limfatic funcţionează ca un filtru care elimină celulele moarte, microbii, diversele toxine, producând în acelaşi timp anticorpii necesari apărării organismului. Apelând la remedii care ajută la curăţarea sângelui nu facem altceva decât să protejăm ficatul, rinichii, intestinele, pielea“, explică Daniela Buşneag, medic de medicină generală, competenţe apifitoterapie, homeopatie, Centrul de Sănătate şi Viaţă Armonia, Bucureşti.

Brusturele
Una dintre plantele recunoscute pentru proprietăţile sale curative în detoxificare şi drenaj este brusturele. Specialiştii în fitoterapie recomandă remediile pe bază de brusture şi pentru efectele lor antioxidante şi antitumorale. Prepari ceaiul dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de brusture la o cană cu apă clocotită. Laşi vasul acoperit 10 minute, apoi filtrezi şi bei 2-3 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. Tratamentul ajută la curăţarea rinichilor, a colonului, scade nivelul colesterolului, precum şi valoarea tensiunii arteriale.

Urzica
Considerată un adevărat izvor de sănătate, urzica ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea mai multor afecţiuni. Pentru o detoxificare corectă, se recomandă ceaiul de urzică: îl prepari din 2 linguri de plantă la 300 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute, apoi strecori şi consumi câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cea de seară. Tratamentul se urmează timp de o lună. Efecte similare au şi capsulele cu urzică (le poţi procura din magazinele naturiste), din care iei câte 2-3 pe zi, la recomandarea medicului.

Mesteacănul
Recunoscute pentru calităţile lor de purificare a sângelui sunt şi remediile pe bază de mesteacăn. Fitoterapeuţii le recomandă în caz de edeme, pentru a reduce colesterolul, dar şi pentru a favoriza eliminarea acidului uric din organism. Coaja de mesteacăn sau frunzele acestuia pot fi folosite sub formă de ceai sau de decoct. Prepari infuzia din 2-3 linguriţe de frunze uscate la 300 ml de apă fierbinte. Fierbe amestecul cel mult 5 minute şi bea câte 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate