drojdie de bere
Cele 6 beneficii pentru sănătate ale drojdiei de bere

Ingredient principal în aluaturi, drojdia de bere poate fi folosită şi în ameliorarea unor probleme de sănătate. Îţi spunem ce beneficii poţi avea dacă urmezi o cură cu acest remediu!

Dacă îţi rămâne drojdie după ce faci bunătăţile pentru Paşte, să ştii că substanţa aceasta cu textura ca de plastilină conţine toate vitaminele din complexul B. Mai precis, drojdia de bere are în componenţă vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, B15, precum şi vitamina D, enzime, calciu, magneziu, fosfor, crom şi seleniu. Apifitoterapeutul Ruxandra Constantina spune că, în urma unei cure cu drojdie, poţi beneficia de proprietăţi vitaminizante, mineralizante, detoxifiante şi antianemice. „Cura cu drojdie de bere îmbunătăţeşte imunitatea, creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual şi combate depresia. De asemenea, menţine în limite normale tensiunea arterială, fiind utilă şi în curele de slăbire“, explică specialistul.

1. Ajutor în lupta cu kilogramele
Tot ce trebuie să faci este să consumi în fiecare zi (20 de zile, apoi pauză, 10-11 zile) câte 3 linguriţe pe stomacul gol, aproximativ 3 luni. Cromul din drojdie inhibă apetitul şi scade pofta de a mânca ceva dulce. În unele cazuri, cura cu drojdie este recomandată bolnavilor de diabet, pentru a ţine glicemia sub control. S-au observat beneficii şi în caz de constipaţie, dar şi în probleme cu stomacul: gastrită, ulcer.

2. Ţine sub control psoriazisul
Suferi din pricina acneei sau poate te confrunţi cu simptomele neplăcute ale psoriazisului? De obicei, manifestările se intensifică în perioadele de stres. O soluţie ar fi să urmezi o cură cu 3 linguriţe de drojdie de bere pe zi, pe stomacul gol, 3 săptămâni. Vei observa o îmbunătăţire a aspectului pielii după doar 1 săptămână. Dacă doreşti, poţi mări doza cu încă 1 linguriţă de drojdie pe zi. Rezultatele vor fi uimitoare pentru piele şi în cazul acneei, fie că vorbim de o problemă mai veche sau de o acnee uşoară. Drojdia poate fi utilizată şi extern, sub formă de mască, din 2 linguriţe de drojdie, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere. După ce omogenizezi ingredientele, aplici pe faţă, laşi cel puţin 30 de minute să-şi facă efectul şi apoi clăteşti pielea cu apă călduţă.

3. Diminuează reacţiile adverse în terapia anticancer
Studiile efectuate de cercetătorii germani au scos la iveală că acest produs aduce beneficii şi în caz de cancer. Mai precis, consumând drojdie în timp ce urmezi un tratament cu citostatice ori eşti supus unui tratament radioterapic, ajuţi corpul să reziste mai bine procedurilor. Numărul şi severitatea efectelor adverse pot scădea, iar organismul va lupta cu mai multă putere împotriva tumor

4. Protejează sistemul nervos
Complexul vitaminic B recomandă terapia cu drojdie de bere în protecţia sistemului nervos, deoarece aduce un efect revigorant la nivel psihic. Beneficiul este un aliat în combaterea depresiilor şi altor tulburări psihice. Mai mult, compoziţia bogată în substanţe nutritive pentru creier face ca drojdia să fie indicată şi în afecţiuni mai grave, precum Parkinson, paralizii şi Alzheimer. În aceste situaţii, se recomandă cura cu 4 linguriţe de drojdie pe zi, dacă doreşti, în amestec cu 1 linguriţă de miere.

5. Reglează nivelul colesterolului
Un alt beneficiu demn de luat în considerare este acela că terapia cu drojdie poate scădea nivelul de colesterol rău. După câteva modificări în dieta zilnică, mizând pe legume şi fructe şi gătit sănătos, şi o cură cu drojdie de până la 20 de zile, rezultatele analizelor vor arăta cifre mai prietenoase la rubrica grăsimilor în sânge. În plus, cura cu drojdie poate preveni şi crizele hipertensive. Pentru a nu se ajunge la complicaţii cardiace survenite pe fondul hipertensiunii, este utilă administrarea de suplimente alimentare cu drojdie, la indicaţiile medicului.

Bine de ştiut!

La adolescenţi, cura cu drojdie, 2 linguriţe pe nemâncate, câte 10 zile pe lună, combate instabilitatea emoţională şi fluxul hormonal specific vârstei.

6. Fortifică sistemul imunitar
Cel puţin toamna şi primăvara, ţine cura cu drojdie – câte 3 linguriţe de drojdie amestecate cu 1 de miere, pe nemâncate, 3 săptămâni, apoi fă o pauză de 1 săptămână. Cura trebuie urmată 3 luni pentru maximum de beneficii fortifiante pentru sistemul imunitar. Vei observa că sănătatea ta este mai rezistentă în sezonul de răceli, gripe şi alte afecţiuni respiratorii. Drojdia poate întări imunitatea şi, după boală, ajută corpul să îşi restabilească funcţiile mai repede.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate