Ceaiul negru: cele 7 virtuți incredibile
Ceaiul negru: cele 7 virtuți incredibile

Beneficiile ceaiului negru. O plantă cunoscută în întreaga lume pentru gustul și proprietățile sale, ceaiul negru a fost folosit încă din antichitate de multe popoare.

Ceaiul negru derivă din planta de ceai verde, sau Camellia sinensis. Diferența dintre cele doua este în procesul de fabricație. Ceaiul negru este obținut prin macerarea frunzelor uscate, astfel încât acestea să se oxideze.

Această producție, care nu este aceeași cu cea a ceaiului verde, îi conferă gust, culoare și proprietăți foarte diferite.

În plus, ceaiul negru este, printre toate tipurile de ceai, cel cu cea mai mare cantitate de cofeină.

Să descoperim cele 7 calități ale acestei băuturi extraordinare, ceaiul negru.

1) Protejează inima
Principalul factor pozitiv al ceaiului negru este conținutul ridicat de flavonoide sau antioxidanți extrem de puternici, care luptă împotriva faimosilor radicali liberi. Beneficiul constă în cea mai mare parte asupra inimii, deoarece substanțele din această băutură pot reduce șansele bolilor de inimă. Vă recomandăm cel puțin patru căni pe zi.

2) Beneficiile ceaiului negru. Reglează nivelul colesterolului
Trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm, în special la alimentele grase. Ciocolată, cârnați, brânză, cartofi prăjiți etc. Dar ceaiul negru vine să ne ajute, flavonoidele pot scădea nivelul așa-numitului „colesterol rău”.


3) Îmbunătățește protecția imunitară
O altă substanță a ceaiului negru este teobromina. Este un bronhodilatator. Adică are efecte pozitive pentru toate bolile respiratorii, cum ar fi astmul. Aceiași flavonoizi, antioxidanți excelenți, protejează organismul împotriva tuturor bolilor de sezon (tuse și răceli).

4) Pentru părul strălucitor
Ceaiul negru are o varietate de utilizări pentru păr. Înainte de spălare, pregătește 1 litru de ceai negru, pe care îl pui într-o sticlă. Așteptați până se răcește pentru a nu vă opari. După ce ați terminat șamponarea, clătiți părul cu ceai negru. Părul tău va fi strălucitor și strălucitor.

5) Beneficiile ceaiului negru. Pentru părul închis la culoare
Brunetele vor fi fericite să descopere acest secret. Pentru a recâștiga strălucirea părului brun, puteți adăuga la o compresa pentru păr, făcută cu miere sau ulei de măsline, puțin ceai negru. Odată aplicat pe păr, îl puteți ține timp de o oră. După ce s-a clătit totul, părul va avea frumoase explozii maronii luminoase.

6) Cercuri întunecate și pungi sub ochi
Acesta este meritul cofeinei, o substanță care se găsește în ceaiul negru. Înmuiați două discuri de bumbac într-un vas cu ceai călduț, stoarceți-le și aplicați-le pe ochi și lăsați-le timp de zece minute. Cofeina strânge vasele de sânge de sub piele și elimină cercurile întunecate de sub ochi.

7) Beneficiile ceaiului negru. Evidentiaza bronzul
Înainte de a părăsi dușul, luați o cârpă, înmuiați-o in ceai negru și treceți-o pe întregul corp. Apoi lasă pielea să se usuce cu un prosop de aer. Pielea ta va avea în curând o culoare frumoasă, iar bronzul va fi mai intens.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate