Ce dezvăluie poziția de somn despre sănătate! Vedeți cât de sănătoasă este!
Ce dezvăluie poziția de somn despre sănătate! Vedeți cât de sănătoasă este!

Ce dezvăluie poziția de somn despre sănătate! Toată lumea doarme altfel: unora le place să doarmă pe un pat moale, altora le place să stea pe spate, pe o saltea tare. Dar știai că poziția de somn spune multe despre sănătatea ta?

Somn: toată lumea face asta. Ne petrecem aproximativ 1/3 din viață dormind, asta este mult! Somnul este, de asemenea, foarte important pentru minte și corp; ne reîncărcăm, într-un fel. Lipsa de somn poate avea consecințe grave; îți afectează memoria, capacitatea de concentrare, viteza de reacție, capacitatea de luare a deciziilor, emoțiile și sănătatea ta fizică. Dar nu numai somnul este bun pentru dvs., modul în care dormiți poate avea și avantaje și dezavantaje pentru corpul vostru.

Pozitiile de somn pot fi împărțite în trei categorii: spate, abdomen și lateral. Poziția în care dormi poate fi foarte bună sau foarte rea pentru anumite părți ale corpului tău.

Ce dezvăluie poziția de somn despre sănătate
Încercați să dormiți cel puțin 6 ore. Cercetările au arătat că persoanele care dorm mai puțin de șase ore au aceeași formă proastă ca și persoanele care nu au dormit peste noapte. Dacă se întâmplă din când în când, nu este prea rău. Mai presus de toate, nu dezvolta o lipsă cronică de somn. Corpul tău începe să observe o lipsă de somn atunci când dormi mai puțin de șase ore în fiecare noapte timp de două săptămâni. Crezi că mai faci performanță, dar în realitate nu este asa.

Dacă dormiti pe spate, aveți noroc, deoarece această poziție este cea mai bună pentru sănătatea dvs. Dormitul pe spate este bun pentru coloana vertebrală. Singurul dezavantaj este că s-ar putea să sforăi mai mult.

Dacă sunteți de partea dormitului pe lateral, cu siguranță nu sunteți singurul, deoarece aceasta este cea mai frecventă poziție de dormit. Dacă dormi pe o parte, s-ar putea să dezvolți dureri în brațe și picioare, daca stai în permanență întins pe o parte. Dormitul pe partea dreaptă este, de asemenea, proastă pentru digestie și aciditatea din stomac.

Dacă dormiti pe abdomen, aveți ghinion: această poziție de somn este cea mai proastă pentru sănătatea dvs. Dureri la gât (la urma urmei, capul este complet răsucit) și dureri de spate se pot dezvolta.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate