Care Sunt Beneficiile Ceaiului Pentru Sănătate
Care sunt beneficiile ceaiului pentru sănătate

Ceaiul este cel mai bun înlocuitor al cafelei dimineața, iar dacă organismul tău cere cofeină, poți opta pentru a bea ceai negru. Beneficiile se întind pe o listă mare, indiferent ce plantă ai dori să consumi. Tu aveai idee că ceaiul verde este un bun remediu pentru reducerea simptomelor intestinului iritabil sau că ceaiul negru este nemaipomenit pentru digestie?

Uite patru beneficii ale ceaiurilor, în funcție de ce nevoi ai, afecțiunile cu care te confrunți sau gustul pe care îl îndrăgești mai mult

1. Ceaiul negru este perfect pentru digestie

Atunci când simți un disconfort în zona abdomenului, nu te grăbi să iei medicamente din prima. Încearcă să bei o cană fierbinte de ceai negru, cu o felie de lămâie. Această combinație este minunată pentru balonare, gaze sau chiar diaree.

2. Ceaiul verde te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Este binecunoscut faptul că ceaiul verde facilitează metabolismul. Un metabolism bun reprezintă o ardere mai bună a caloriilor. Orice dietă sau stil de viață ai avea în momentul de față, ceaiul verde te ajută să arzi caloriile dar și să îți menții silueta.

3. Ceaiul verde este un bun aliat pentru simptomele sindromului de Intestin Iritabil

Dacă ai descoperit că suferi de această afecțiune sau pur și simplu intestinele tale sunt mai sensibile, ceaiul verde ajută foarte mult la atenuarea senzației de neplăcere.

4. Ceaiul de lămâie este potrivit atunci când ești răcit

Dacă sezonul rece se apropie din ce în ce mai tare, în mod clar suntem mult mai predispuși la viroze și răceli, și din acest motiv este bine să ai la îndemână lămâie pentru a pregăti un ceai de lămâie fierbinte. Bineînțeles că mai există multe alte combinații de plante recomandate în caz de răceală, însă ceaiul de lămâie rămâne în topul listei. Cu siguranță vei fi surprins de efectele sale.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate