carbohidrati sanatosi
Carbohidrati sanatosi pe care ii poti manca fara sa te simti vinovata

Poti sa mananci carbohidrati si sa slabesti? Da – ei bine, doar daca este vorba despre carbohidrati complecsi. Acesti carbohidrati au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati si ajuta corpul sa dobandeasca energia necesara pentru a arde calorii in mod potrivit, pentru a te face sa scazi in greutate. Carbohidratii complecsi consumati alaturi de proteine si grasimi sanatoase te vor face sa ramai sanatoasa si te vor ajuta sa slabesti. In mod normal, ar trebui sa consumi mese care contin in principal proteine, cu garnituri care contin carbohidrati complecsi, precum quijnoa, orezul sau legumele verzi.

Nu esti sigura care sunt carbohidratii complecsi pe care trebuie sa ii consume pentru a slabi? Pentru a fi sigura, poti sa oprezi pentru cereale integrale, fructe si legume. Acestia sunt cei mai buni carbohidrati pe care ii recomanda expertii:

1. Quinoa. Quinoa este alternativa perfecta a pastelor. Este plina de proteine si fibre, ce te vor ajuta sa te simti satula un timp mai indelungat, in timp ce metabolismul tau isi va extrage toti nutrientii necesari pentru a arde calorii.

2. Cartofii dulci. Carfofii dulci sunt foarte nutritivi si sunt perfecti daca esti in cautarea unor carbohidrati care te pot ajuta sa slabesti. Au putine calorii si sunt o sursa buna de fibre, ideale pentru scaderea nivelului de colesterol si pentru protectia in fata bolilor cardiovasculare.

3. Ovazul. Cauti un aliment pe care sa il consumi la micul dejun atunci cand vrei sa slabesti? Ar trebui sa manaci ovaz. S-a descoperit faptul ca ovazul reduce grasimea din corp deoarece este este bogat in fibre si proteine. In afara acestui beneficiu, un bol de ovaz te poate reduce tensiunea si riscul de a dezvolta probleme ale inimii sau cancer de colon.

4. Popcornul. Vesti bune – nu trebuie sa renunti la gustari pentru a pierde in greutate. Poti sa te bucuri de o punga de popcorn, preparat in casa – se pare ca acesta scade nivelul de grasime din corp.

5. Orez negru. Orezul negru contine antioxidanti sanatosi si minerale care iti vor ajuta metabolismul si vor incuraja pierderea in greutate. Este bogat in fibre, vitamina E si antocianine. sursa: elle.ro

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate