Cât de bune sunt clementinele pentru sănătate
Cât de bune sunt clementinele pentru sănătate

Clementinele au multe proprietăţi benefice. Aceste fructe conţin nutrienţi care îţi îmbunătăţesc starea de sănătate.

Deşi sunt cunoscute pentru conţinutul bogat de vitamina C, clementinele oferă şi alţi nutrienţi care ne asigură o stare optimă de sănătate.

Iată câteva motive pentru a consuma clementine:

- Bogate în vitamine şi fibre, în carotenoizi antioxidanţi printre care luteina sau zeaxantina, bogat în flavonoizi importanţi

- Pentru noi contează mai mult că sunt zemoase, mai puţin acide decât portocalele, mai dulci şi mai rezistente decât mandarinele. De asta se şi comercializează în mare parte cu frunze.

- Şi bineînţeles, curăţând-se uşor de coajă le fac mult mai acceptate şi de către copii.

- Interesant este un studiu din 2010 care arată că nobiletina, un flavonoid prezent în clementine îmbunătăţeşte controlul glucozei din sânge. Iar tangeritina, alt flavonoid se pare că protejează împotriva unor boli cronice şi reduce colesterolul sangvin.

- Cât timp va exista ştiinţa nutriţiei vor exista şi cercetări care să confirme şi să certifice substanţele cu efect protectiv din fructe şi legume.

- Sunt o alternativă mai sănătoasă la dulciuri numai dacă nu le consumăm direct cu plasa, ci ne limităm la câteva porţii pe zi, echivalentul a 5-6 clementine.

- Combat anemia - Potrivit mai multor studii ştiinţifice, o doză de 25 până la 75 mg de vitamina C dublează sau chiar triplează cantitatea de fier asimilată la o masă.

Unul dintre principalele motive pentru a consuma clementine îl reprezintă conţinutul lor bogat de apă şi potasiu. Aceste fructe refac depozitele de glucoză şi echilibrul electrolitic, asigurând astfel cel mai bun randament fizic.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate