Vinul, secretul pentru o viata lunga?

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Specialistii in cardiologie sustin ca persoanele care consuma vin la cina pot avea o viata mai lunga decat restul, mai ales daca fac si exercitii fizice regulate.

Studiile din trecut aratau ca vinul rosu ar fi cel mai bun, insa si cel alb se poate dovedi la fel de util, scrie The Telegraph. Antioxidantii si polifenolii din vinul rosu erau considerate substantele cele mai bune pentru asigurarea unei sanatati de fier a inimii.

Totusi, studiile de lunga durata care sa compare efectul vinului alb si al celui rosu au lipsit. Conform unei cercetari facute de expertii din Cehia si prezentata in fata specialistilor europeni in cardiologie, sportul si consumul de vin pot face minuni pentru corpul uman.

Cehii au efectuat studiul pe 146 de persoane care aveau un risc scazut sau moderat de a face o boala de inima. Cei care au practicat sportul cel putin de doua ori pe saptamana si au consumat vin in cantitati moderate au prezentat un nivel crescut al colesterolului bun din sange.

Mai mult, culoarea vinului consumat de ei nu a contat deloc. Milos Taborsky, expertul care a coordonat cercetarea, confirma totul si spune ca rezultatele au fost identice in cazul ambelor tipuri de vin.

Vinul a provocat o scadere a cantitatii totale de colesterol din sange.

Participantii la studiu au fost atent monitorizati si chestionati asupra consumului unor alte bauturi alcoolice si a administrarii unor medicamente ce puteau influenta rezultatele finale.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: vin  secret  viata lunga