Varza, aliment minune care previne cancerul

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Varza este o leguma foarte hranitoare, cu beneficii importante de sanatate pentru inima si care are proprietati impotriva cancerului.

Legumele ar trebui sa fie prezente in alimentatia noastra de zi cu zi. Utilizarea lor impreuna cu fructe, este foarte potrivita pentru sanatatea noastra. Insa exista unele legume care ne ajuta sa luptam impotriva cancerului.

Broccoli, conopida si varza de Bruxelles contine o multime de vitamine si antioxidanti. Varza este o sursa buna de vitamina C, fibre, acid folic si potasiu, printre alte elemente nutritive, si ofera mai putine calorii si mai putine grasimi decat orice alte legume, in plus nu contine colesterol.

Atat guliile cat si varza chinezeasca ofera beta-caroten, un antioxidant care lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima, iar pentru aceia care nu mananca produse lactate, varza chinezeasca este o sursa importanta de calciu, care poate ajuta la prevenirea osteoporozei si controlul tensiunii arteriale.

Retineti ca varza contine glutamina, un aminoacid cu proprietati anti-inflamatorii in organism si este recomandata pentru inima si sistemul circulator, care previne cancerul si alte boli.

Varza ca un preventiv pentru cancer

Varza contine fitochimicale care au capacitatea de a transforma estradiolul, un hormon estrogen care poate juca un rol in dezvoltarea cancerului de san.

Antocianii gasiti in varza rosie sunt compusi foarte benefici anti-inflamatorii, care fac varza rosie sa fie prezenta in lista cu produse alimentare care ajuta la prevenirea cancerului, cu toate ca toate tipurile de varza contin cantitati semnificative de polifenoli care ofera beneficii anti-inflamatorii.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: varza  aliment minune  prevenire  cancer