Un fruct poate stopa boala Alzheimer

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 31, 2014 Under: sanatate


O substanta continuta de rodii previne inflamarea celulelor cerebrale, ceea ce ajuta la stoparea bolii Alzheimer, au descoperit recent cercetatorii britanici.

Substanta cu efect benefic se numeste punicalagin si ar fi de ajutor si in cazul persoanelor care sufera de artrita reumatoida sau de Parkinson, pentru ca reduce inflamatia, anunta DailyMail.

In cadrul studiului efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie s-a observat ca punicalaginul, care este o forma de compus chimic cunoscut sub numele de polifenol, poate inhiba procesul inflamator de la nivelul unor celule cerebrale specializate.

Inflamatia duce la distrugerea unui numar de celule cerebrale din ce in ce mai mare, favorizand progresia bolii Alzheimer.

Boala nu poate fi vindecata, insa punicalaginul continut de rodii poate preveni sau incetini dezvoltarea ei.

Specialistii britanici, care au colaborat cu cercetatori de la Universitatea din Freiburg, Germania, sunt interesati sa descopere care este cantitatea necesara de rodii pentru crearea unui medicament eficient.

"Consumul regulat de rodii aduce o serie de beneficii sanatatii, care includ prevenirea inflamatiei neuronale asociata cu dementa", afirma dr. Olumayokun Olajide, unul dintre cercetatori. Specialistul spune ca o mare parte din compusii antiinflamatori se gasesc in coaja, nu in pulpa fructului.

Sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: fruct  stopare  boala  alzheimer