Totul despre super-alimentul avocado

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 2, 2014 Under: sanatate

Totul despre super-alimentul avocado

Toata lumea spune despre avocado ca este un super aliment. Dar de ce? Care sunt argumentele pentru care avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru tine si familia ta?

1. Are grasimi mononesaturate (3 g per portie)

Grasimile mononesaturate ajuta la reducerea colestrolului.

2. Vitamina K (6.3 mcg/8% DZ – doza  zilnica recomandata – per portie)

Vitamina K are un rol important in pastrarea sangelui in conditii optime si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor. Unele studii indica faptul ca vitamina K pastreaza oasele puternice la persoanele in varsta.

3. Acid folic (27 mcg/6% DZ per portie)

Ajuta la dezvoltarea celulelor, in special in perioadele de crestere si a divizarii celulare rapide (sarcina, copilarie). Acidul folic ajuta la metabolizarea homocisteinei si mentinerea acestui aminoacid in sange in parametri normali.

4. Potasiu (152 mg/4% DZ per portie)

Potasiul este un mineral foarte important pentru organismul uman, cu rol electrolit. Are multiple roluri in metabolism si functionarea corpului: celule, tesuturi, organe. Ajuta la reglarea echilibrului acid-baza. Potasiul este necesar in dezvoltarea corpului si a masei musculare.

5. Vitamina E (.590 mg/4% DZ per portie)

Aceasta vitamina functioneaza ca un antioxidant si protejeaza celulele de radicalii liberi. Vitamina E este importanta in formarea globulelor rosii si ajuta organismul sa gestioneze vitamina K.Vitamina E protejeaza inima, pielea si parul.

6. Luteina (81 mcg)

Luteina este un antioxidant puternic care ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor oculare, protejeaza sanatatea pielii si reduce riscul macularii degenerative.

7. Magneziu (9.0 mg/2% DZ per portie)

Un mineral esential care ajuta la mentinera mai multor functii ale corpului: relaxarea/incordarea muschilor, productia si transportul energiei in organism.

8. Vitamina C (2.6 mg/4% DZ per portie)

Un antioxidant puternic cu rol in blocarea radicalilor liberi, vitamina C ajuta si la transformarea alimentelor in energie. Vitamina C ajuta la refacerea tesuturilor, la formarea colagenului.

sursa: sfatulparintilor.ro

In : sanatate 


Tags: avocado  aliment