Topul simptomelor care îți spun că nu ai suficientă vitamina C în corp

Posted by Stiri din Sanatate on Friday, October 31, 2014 Under: sanatate

Topul simptomelor care îți spun că nu ai suficientă vitamina C în corp

Vitamina C este un antioxidant puternic care îndeplinește numeroase roluri în organism. Când nivelul acestei substanțe nutritive este scăzut, corpul transmite mai multe semnale.

Te simți obosită

În cazul în care te odihnești suficiente ore pe noapte, dar cu toate astea te simți obosită, este posibil să ai un deficit de vitamina C. Oboseala este un simptom comun al multor afecțiune, de aceea este important să vorbești cu medicul tău pentru a stabili dacă este vorba sau nu de un aport scăzut al vitaminei C.

Scazi rapid în greutate

Un alt simptom care anunță un deficit de vitamina C este scăderea bruscă în greutate. Când corpul pierde din substanțele nutritive esențiale, arderea caloriilor și a grăsimilor este o formă de a compensa aceste pierderi nutritive.

Ai dureri musculare și articulare

Dacă te confrunți adesea cu durerile musculare și articulare, există o șansă destul de mare ca aceste probleme de sănătate să fie cauzate de nivelul scăzut al vitaminei C din corp.

Te învinețești repede

Dacă te invinețești destul de ușor, de vină ar putea fi tot lipsa vitaminei C din corp. Pentru a ține sub control acest proces, organismul are nevoie de acest antioxidant important.

Ai pielea și părul uscate

Lipsa vitaminei C duce și la probleme ale părului și pielii. În cazul în care pielea este uscat și se exfoliază cu ușurință, iar părul este foarte aspru, cel mai probabil corpul tău are nevoie de mai multă vitamina C.

Te îmbolnăvești cu ușurință

Dintre toate semnalele pe care le transmite corpul, frecvența cu care te confrunți cu răceli sau infecții spune dacă ai sau nu suficientă vitamina C în corp. În cazul în care te îmbolnăvești cu ușurință, mai ales în sezonul rece, trebuie să-ți ajuți corpul să asimileze mai mult din acest antioxidant.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: simtome  vitamina c  corp