Tipuri de foame şi moduri în care o putem controla

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Te-ai gândit vreodată ce sunt zgomotele din stomac? Iată câteva dintre tipurile de foame care îţi pot afecta organismul. 

Pentru a face diferenţa între nevoia fizică de a mânca şi poftă, este important de ştiut modul în care reacţionaţi fizic într-o astfel de situaţie. Ei bine, când vine vorba de foamea reală, organismul nostru se confruntă cu o scădere a zahărului din sânge, ceea ce predispune la senzaţia de tremur, dureri de cap, lipsă de energie şi, nu în ultimul rând, un stomac mai "comunicativ" ca niciodată. De aceea este important să nu sărim peste principala masă din zi - micul dejun -, iar pentru restul zilei să avem la dispoziţie mici gustări precum fructe sau legume. 

Din neatenţie... 
Fie că vorbim despre privitul la televizor, cititul unei cărţi sau statul la calculator, nu este recomandat să consumăm alimente în timp ce suntem prinşi în alte activităţi. Mai multe studii efectuate în ultimul timp au demonstrat că mâncatul în faţa televizorului este asociat cu creşterea frecvenţei meselor şi, implicit, cu obezitatea. 

De plictiseală... 
"Ce să fac? Ia să vedem ce este în frigider!", cam asta este replica pe care ţi-o spui de fiecare dată când te loveşte plictiseala. Din păcate însă, a ne umple timpul cu mâncare nu este o soluţie tocmai sănătoasă. Încearcă să transformi conceptul de plictiseală în timp acordat relaxării. Citeşte o carte, întâlneşte-te cu prietenii, meditează, încearcă orice metodă sănătoasă şi constructivă care te-ar putea ţine departe de acest obicei toxic. 

De furie... 
Poate că nu eşti familiarizat cu acest concept, dar există şi foamea cauzată de nervi. În situaţiile stresante, glicemia îţi scade foarte mult, provocând o stare de iritabilitate şi gândire neclară. Studii efectuate recent de specialiştii de la Universitatea de Stat din Ohio au arătat că persoanele care au un nivel scăzut de zahăr în sânge tind să reacţioneze agresiv faţă de cei din jur în situaţii stresante.

sursa: ziarulring.ro

In : sanatate 


Tags: tipuri de foame  modalitate de control