Tipul de cancer care afecteaza tot mai multi tineri

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Tipul de cancer care afecteaza tot mai multi tineri

Oamenii de stiinta americani au facut noi descoperiri in legatura cu cancerul colorectal. Acestia spun ca maladia este in scadere, in general, dar a inceput sa afecteze mai multi tineri.

Expertii in domeniu au analizat informatiile provenind din perioada 1975-2010, iar concluzia lor este una surprinzatoare, se arata intr-un articol Fox News. Ei vrut sa vada cum au fost afectati in timp oamenii din diferite categorii de varsta de aceasta maladie.

Incidenta bolii pe toate categoriile de varsta a scazut cu 1%, dar a crescut pe segmentul 20-49 de ani. Nu se stie cauza pentru care cancerul colorectal a afectat mai multe persoane tinere, dar ea poate fi lipsa exercitiilor fizice si obiceiurile alimentare necorespunzatoare. Trebuie mentionat faptul ca informatiile se refera la pacientii americani.

In plus, cei tineri nu banuiesc faptul ca pot suferi de aceasta forma de cancer si o descopera dupa ce ea avanseaza destul de mult. Estimarile facute de aceiasi specialisti arata ca, pana in 2030, numarul de asemenea cazuri de cancer se poate dubla in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20 si 34 de ani.

Numarul de cazuri ar putea creste cu circa 28%-46% in cazul celor cu varsta intre 35-49 de ani. Specialistii recomanda ca oamenii care trec de 30 de ani sa faca o colonoscopie, pentru a putea descoperi la timp asemenea probleme. Articolul pe aceasta tema a aparut in revista de specialitate "JAMA Surgery".

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: tip  cancer  afecteaza  multi  tineri