Sucul de varza, adevaratul elixir al tineretii

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 10, 2014 Under: sanatate


Un savant englez, Oslkelm Weiths a descoperit ca bogatul continut de sulf al sucului de varza favorizeaza evolutia pozitiva a unei bacterii care regleaza procesele metabolice ale digestiei si ajuta bacteriile antiulceroase sa produca o substanta capabila sa distruga microbii ulcerului infectios. Descoperirea face inconjurul lumii se va dovedi de o importanta uimitoare.

Potrivit datelor istorice, vestitul capitan de vas James Cook ar fi fost primul care a scris despre puterile ascunse din “zeama de varza”. In jurnalele sale, Cook scria ca “pe corabiile britanice care treceau prin Africa supravietuiau numai marinarii bautori de zeama de varza“. Cook stia din carti si din experienta sa de capitan de vas ca varza ascunde “licorile sanatatiii si ale tineretii”

Misterul microbului din sucul de varza
Nu are rost sa amintim ca efectele benefice ale verzei au fost venerate de Hipocrate, Crisip, Galen, Caton, Pinin, care au incercat mai mult sa se justifice ca nu ar fi vrajitori, decat sa explice secretele ascunse in modestele frunze de varza si sucul loc cu gust neplacut.

Carnett Cheney, de la Stanford University (SUA), a dat o prima explicatie stiintifica, ca unele substante din varza pot trata orice fel de ulcer de stomac sau intestin (62 din 65 de ulcerosi au fost complet vindecati in urma tratamentului cu zeama de varza). Fischer a constatat mai tarziu ca unele minerale prezente abundent in varza distrug unii agenti microscopici implicati in producerea ulcerului gastric si mai ales duodenal. Oslkelm Weiths descopera ca bogatul continut de sulf al sucului de varza favorizeaza evolutia pozitiva a unei banale Escherichia Eddenis, bacterie care regleaza procesele metabolice ale digestiei.

Unul dintre cei mai eficienti factori de revigorare a celulelor hepatice imbatranite
Aceasta descoperire a facut in scurt timp inconjurul lumii. Astfel, cercetatorii canadieni de la Universitatea Victoria au descoperit, in noiembrie 2004, ca absorbtia de produsi sulfurosi din zeama de varza ajuta bacteriile antiulceroase sa produca o substanta capabila sa distruga microbii ulcerului infectios. In 2005, biochimistul Dallen M. Kertmoon, de la Universitatea Missouri, dovedeste ca aceasta substanta este produsa in frunza de varza si se regaseste in orice suc de fermentatie al frunzelor de varza, fiind unul dintre cei mai eficienti factori de revigorare a celulelor hepatice imbatranite, pe cale de a-si intrerupe total functiile fiziologice. Mai clar, sucul fermentat de frunze de varza contine medicamentul de care celulele agonice au nevoie pentru a invia si a-si relua locul in ficat.

Aceasta descoperire a nascut diverse controverse privind alternativa medicinii naturiste, aflata in conflict cu cea moderna. In realitate, Robert H. Deyer, Karl McSheenton si Denn K. O’Neill, mai-marii farmacologiei contemporane, au admis tratamentul preventiv cu extract de “zeama de varza” pentru cei predispusi la ciroze hepatice si mai ales pentru cei predispusi genetic la alcoolism. Asa dupa cum afirma Denn K. O’Neill, de la Universitatea Kentrouth din Belfast, “avem destula informatie asupra efectului benefic al terapiei preventive a oricarui tip de ciroza hepatica. Folosim sute de pastile mai toxice decat alcoolul etilic in prevenirea cirozelor hepatice… De ce n-am fi de acord cu o asa-zisa medicina alternativa, bazata pe profilaxia cirozelor cu suc de varza?. O’Neill crede ca zeama de varza nu este doar o simpla terapie eficienta, ci un real remediu, extrem de eficace si pentru cirozele mai avansate: “Cercetarile de pana acum privind terapia intensiva a cirozelor incipiente, cu extracte de suc de varza, este o solutie mai ieftina si mai eficienta in tratamentul unor boli care afecteaza celula hepatica“.

sursa: frunza-verde.ro

In : sanatate 


Tags: suc de varza  elixir  tinerete