Sucul de grapefruit trateaza cu succes durerea in gat si tusea

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 29, 2014 Under: sanatate

Sucul de grapefruit trateaza cu succes durerea in gat si tusea

In lunile de toamna si iarna mancam mai des citrice. Una dintre cele mai populare este grapefruitul, acesta avand multe beneficii pentru sanatate. Prin urmare, ar trebui sa-l adaugam in meniul de zi cu zi.

Intareste sistemul imunitar

Grapefruitul contine multa vitamina C. In toamna si iarna, corpul are nevoie de sprijin, iar sucul de grapefruit este ideal. Potrivit unor studii, vitamina C poate proteja impotriva cancerului de gura si stomac, lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza mai multe boli.

Este util pentru femeile gravide. Sucul de grapefruit este bogat nu numai in vitamina C, dar si in bioflavonoide. Ele ajuta la reducerea retentiei de exces de lichid, reduce umflarea picioarelor si creste nivelul de energie.

Reduce riscul de pietre la rinichi. Exista mai multe cauze care pot duce la formarea de pietre la rinichi. Consumul zilnic de suc de grapefruit proaspat ajuta la prevenirea acestei probleme.

De asemenea amelioreaza durerea in gat si tusea. Daca aveti durere in gat sau tuse, beti suc de grapefruit in fiecare zi cate 2-3 cani proaspete, cu un pic de miere.

Reduce riscul de ateroscleroza. Grapefruitul contine pectina, care a fost dovedit ca reduce in mod eficient acumularea de depozite arteriale. Impreuna cu vitamina C ajuta la intarirea arterelor, curatarea lor si mentine elasticitatea.

Reduce colesterolul rau. Compusul care se gaseste in citrice ajuta la reducerea producției excesive de colesterol catre ficat.

Este util pentru diabet. Pacientii care sufera de diabet pot consuma in siguranta acest fruct. Consumul de suc de grapefruit proaspat ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.

Sucul de grapefruit ajuta la reducerea greutatii. Grapefruitul este bogat in enzime care ard grasimile, are un continut ridicat de apa si mai putin sodiu.

Combinatia acestor trei caracteristici face ca sucul acestui fruct sa fie un aliment perfect pentru a creste metabolismul corpului. Beti in fiecare zi acest suc pentru a fi mereu in forma buna.

Reduce tulburarile datorate artritei. Grapefruitul contine acid salicilic, care ajuta la reglarea acumularii de calciu in jurul cartilajului in articulatii, provocand artrita. Daca suferiti de artrita, consumati in fiecare zi suc de grapefruit proaspat. Acesta va ajuta la reducerea tulburarilor.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: suc grapefruit tratament durere gat tuse