Strugurii, fructul de toamna care face minuni pentru sanatatea ta

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Cu exceptia faptului ca strugurii va satisface pofta de mancare, ei sunt bogati in multe substante nutritive, care sunt de mare ajutor pentru sanatatea noastra.

Iata cateva motive pentru care trebuie sa consumati struguri toamna:

Ajuta la formarea de glicogen, care, la randul sau servește ca o rezerva de energie pentru muschi si pentru intreg corp.

Strugurii contin antioxidantul numit resveratrol, care ajuta la reducerea depozitelor de grasime din organism si re-acumularea.

De asemenea, aceste fructe contin o mulțime de potasiu, care intareste muschiul cardiac si ajuta la eliminarea lichidelor in exces.

Pielea strugurilor este un mod excelent de a elimina toxinele acumulate in stomac si intestine.

Datorita continutului de vitamine B, potasiu, magneziu, strugurii ajuta sistemul nervos și ajuta la reducerea stresului.

Consumul regulat de struguri stimuleaza productia de hemoglobina si celule rosii din sange, ceea ce sporește imunitatea.

Semintele de struguri sunt antioxidanti puternici, care incetineste imbatranirea prin controlul radicalilor liberi.

Strugurii negri sunt bogati in fier.

Strugurii contin vitamina C, care protejeaza muschii de la crampe și vitamina PP, care intareste peretii vaselor de sange.

Semintele de struguri contin de 11 pana la 50 de ori antioxidanti mai puternici decat vitamina E si vitamina C. De asemenea, au proprietati antivirale și anticarcinogenice.

Struguri contin acid malic, acid citric și acid fosforic, care stimuleaza metabolismul. Deci aceste fructe ajuta la pierderea apetitului si lupta impotriva constipatiei.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: struguri  fructe  toamna  sanatate