Strugurii, fructe miraculoase, curata ficatul si previne imbatranirea

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Strugurii sunt extrem de bogati in vitaminele C, B si pro-vitamina A, care intareste sistemul nervos si sunt foarte utili pentru organism.


Continutul ridicat de potasiu sustine muschiul inimii si elibereaza excesul de lichide. Deci, strugurii sunt recomandati pentru hipertensiune arteriala, infarct miocardic, ateroscleroza si altele.

De asemenea, strugurii au efect vasodilatator, care previne atacul de cord. Intareste peretii vaselor de sange, oasele si unghiile.

Au efecte benefice asupra vederii si sanatatii ochilor. Vinul rosu si strugurii contin nutrienti care ajuta la lupta impotriva obezitatii. Opreste acumularea de celule grase si cresterea tesutului adipos.

Combinatia de fitochimicale din struguri, ii face extrem de utili pentru protejarea multitudinii de efecte care sunt asociate cu metabolismul colesterolului, oxidarea substantelor si inflamatiilor.

Strugurii negri sunt bogati in polifenoli, care sunt cunoscuti ca antioxidanti. Datorita compozitiei de magneziu, strugurii ajuta la reducerea oboselii fizice si zincul previne imbatranirea prematura.

Continutul de zahar este mult mai mare decat la alte fructe – mai mult de 25% zaharuri. Glucoza si fructoza, intra cu usurinta in fluxul sanguin si sunt absorbite rapid de organism.

Strugurii sub forma de suc de struguri este util pentru capacitatea sa de a curata ficatul si a indeparta excesul de acid uric in organism.

Extractele de seminte de struguri contine de pana la 50 de ori antioxidanti mai puternici decat vitamina E si vitamina C. Ele au proprietati antivirale si anticarcinogenice, ajutand circulatia sangelui. Sucul de struguri, de asemenea imbunatateste memoria.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: struguri  fructe miraculoase  curatare ficat  prevenire imbatranire