Solutia contra imbatranirii, pe cale de a fi descoperita

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, October 30, 2014 Under: sanatate

Solutia contra imbatranirii, pe cale de a fi descoperita

Cercetatorii cred ca au gasit secretul longevitatii fara boala in restrictiile dietetice. Cursa pentru a dezvolta o "pastila contra imbatranirii" a fost lansata deja...

Astazi nu se mai pune problema sa traim mult, ci cum sa imbatranim sanatosi, scrie 20minutes

Geneticianul Hugo Aguilaniu si-a stabilit ca obiectiv principal dezvoltarea de molecule capabile sa ajute oamenii sa imbatraneasca sanatosi.

Adica, in fiecare an sa castigam trei luni de speranta de viata, fara riscul de a dezvolta o forma de cancer, boli metabolice sau neurodegenerative.

In conformitate cu echipa geneticianului Hugo Aguilaniu, cheia longevitatii se afla in dieta alimentara foarte stricta.

Gratie unei diete foarte severe, geneticianul a reusit sa mentina in viata pentru mai mult de sase luni, un vierme mic, care in mod normal traieste doar aproximativ doua saptamani. Un soarece a castigat 25% longevitate in acelasi mod. Cu toate acestea, cercetatorul a adaugat ca o astfel de dieta ar avea consecinte grave pentru om.

Daca gena ApoE - care face obiectul prezentului studiu si care este responsabila de transportul colesterolului in organism - este reprezentata in exces la persoanele de peste 100 de ani, in realitate exista peste 50 de gene implicate in procesul longevitatii, deci si foarte multe cai de explorat. Acest lucru a atras in mod inevitabil, cercetatorii si candidatii la nemurire.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: solutie  imbatranire  descoperita