Semintele de in alimente cu efecte incredibile pentru sanatate

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Semintele de in alimente cu efecte incredibile pentru sanatate

Semintele de in sunt printre cele mai utile si necesare seminte care contin numeroase substante esentiale pentru sanatatea noastra.

De ce este bine ca semintele de in sa fie incluse in alimentatia noastra?

Semintele de in sunt un super aliment, extrem de bogat in fibre, foarte important pentru pierderea in greutate. Aceste seminte sunt sarace in calorii, fiind o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 si sunt bogate in fibre, ceea ce le face foarte potrivite pentru pierderea in greutate.

Cum sa mancam seminte de in?

Se recomanda ca semintelele de in sa nu fie consumate in cantitati mai mari de 1-2 linguri pe zi. Acestea pot fi, de asemenea, preparate sub forma de faina sau ulei triturat. Sunt potrivite pentru adaugarea la diferite feluri de mancare si deserturi.

Ajuta la reglarea colesterolului

Nu toate grasimile sunt rele pentru sanatate. Oamenii trebuie sa inteleaga ca grasimile sanatoase sunt esentiale pentru organism și sunt vitale pentru sanatate. Acizii grasi Omega-3 din semintele de in ajuta foarte mult in reducerea foametei si ofera o senzatie de satietate pentru mai mult timp.

Ele sunt o sursa bogata de colesterol bun (HDL), ceea ce reduce riscul de boli cardiovasculare

Semintele de in contin microelemente, fibre alimentare, mangan și vitamina B1 in organism. Toate sunt importante pentru o buna functionare a organismului.

Semintele de in scad tensiunea arteriala, amelioreaza durerile de cap si reduc riscul cardiovascular si hipertensiune arteriala. Aceste seminte sunt foarte utile pentru sanatatea femeilor. Ele previn cresterea celulelor tumorale si opreste producerea altor celule noi. Prin urmare, sunt foarte bune in prevenirea cancerului de san si ovarian. Mai mult, semintele de in amelioreaza durerea si simptomele premenstruale, simptome de premenopauza si menopauza, ciclu neregulat, chisturi, hemoragie severa si asa mai departe.

Aceste seminte sunt foarte bogate in antioxidanti polifenoli, care au proprietati antioxidante. Acest lucru reduce rezistenta la insulina a celulelor si, astfel, riscul de diabet zaharat de tip 1 și 2, precum și bolile asociate cu aceasta.

Sarcina

Semintele de in sunt recomandate pentru consumul de catre femeile gravide si care alapteaza, deoarece au multe beneficii pentru corp si sanatate.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: seminte  in  alimente  incredibile  sanatate