Semintele de dovleac, un ajutor nepretuit pentru diabetici

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, November 19, 2014 Under: sanatate

Semintele de dovleac, un ajutor nepretuit pentru diabetici

Toamna si iarna este momentul potrivit pentru a manca dovleac, acesta fiind considerat un aliment foarte benefic pentru diabetici.

Semintele de dovleac au o gramada de substante nutritive si multe beneficii de sanatate:

Triptofanul, ajuta la combaterea depresiei (convertit in serotonina si niacina).

Glutamatul: ajuta la ameliorarea anxietatii si actioneaza impotriva stresului.

Zinc: creste functia sistemului imunitar si lupta impotriva osteoporozei.

Fitosteroli: reduce colesterol rau (LDL) si creste colestrolul rau (HDL). Poate fi, de asemenea, eficiente in prevenirea cancerului.

Sunt bogate in antioxidanti: semintele de dovleac au o gama diversa de antioxidanti. Unele dintre ingredientele continute in ele sunt:

- Vitamine: vitamina E continuta intr-o varietate de forme: alfa-tocoferol beta, gama-tocoferol si delta tocoferol.

- Minerale cum ar fi zinc si mangan.

- Antioxidanti fenolici cum ar fi hidroxibenzoic, ferulic, protocatechuic, cafeic, cumaric, mustar, vanilie si acid siringic.

- Alti fitonutrienti, care sunt antioxidanti, lignani (estrogen al plantelor), pinoresinol, resinol si laritsiresinol sunt foarte importante pentru intarirea oaselor.

Proteine

Impreuna cu toti fitonutrientii benefici si antioxidantii pe care le contin semintele de dovleac, ele sunt, de asemenea, o sursa bogata de proteine! Treizeci de grame de seminte de dovleac contine 9.35 grame de proteine.

Proprietati antimicrobiene

Semintele de dovleac, extractul de seminte de dovleac si uleiul din ele au fost mult timp apreciate pentru proprietatile lor antimicrobiene si se aplica intotdeauna ca un tratament impotriva infectiilor fungice sau virale.

Daca aveti diabet zaharat, mancati regulat 50 de grame de seminte de dovleac in fiecare zi. Aceste seminte va proteja rinichii de efectele adverse ale zaharului din sange.

Ajuta la prevenirea cancerului

Datorita continutului de antioxidanti, semintele de dovleac reduce riscul de cancer. Studii speciale au, demonstrat capacitatea acestor seminte pentru prevenirea si tratamentul cancerului de san si cancerului de prostata.

sursa: www.bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: seminte  dovleac  ajutor  nepretuit  diabetici