Riscul de cancer la prostata, scazut de o anumita leguma

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 26, 2014 Under: sanatate

Riscul de cancer la prostata, scazut de o anumita leguma

Cancerul la prostata, boala frecventa la barbatii peste 50 de ani, poate fi prevenit manancand rosii.

Conform unei cercetari ale carei rezultate au fost publicate in revista "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention", riscul de cancer la prostata scade cu circa 18% pentru barbatii care mananca multe rosii, transmite Fox News.

Expertii de la universitatile din Bristol, Cambridge si Oxford au comparat alimentatia a 1.806 barbati afectati de boala cu cea a unui numar de 12.005 persoane neafectate.

Astfel, a iesit la iveala faptul ca aportul de substante precum seleniul, calciul si licopenul e legat de reducerea riscului de a avea o tumoare maligna de acest tip. Licopenul este cel care da tomatelor culoarea rosie, acest antioxidant aducand cele mai multe beneficii pentru organismul uman. In plus, licopenul poate scadea inclusiv riscul de cancer al stomacului si al plamanilor.

El se mai gaseste in pepenele rosu si papaya, dar rosiile sunt cele mai bogate in acest antioxidant.

E bine de stiut ca organismul nostru are mult de lucru pentru a-l extrage din rosii, fiind indicat consumul de tomate sub forma de pasta sau gatite.

La nivel global, cancerul la prostata este al doilea cel mai intalnit tip al temutei afectiuni. El apare mai des in tarile dezvoltate, cauza putand fi data de lipsa produselor proaspete din alimentatia oamenilor.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: risc  cancer  prostata  scazut  legume