Remediu nestiut contra gripei

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 12, 2014 Under: sanatate


Pentru a tine gripa la distanta este indicat ceaiul de caprifoi, planta cunoscuta la noi si sub numele de Mana Maicii Domnului, se arata intr-un studiu recent.

Ceaiul de caprifoi este de mare ajutor in combaterea gripei, spun cercetatorii chinezi, citati de Top Sante.

Studiul specialistilor chinezi de la Universitatea din Nanjing, publicat in revista stiintifica "Cell Research", a aratat ca, in cazul soarecilor, consumul de caprifoi sub forma de infuzie a permis reducerea efectelor gripei.

S-a observat ca beneficiile sunt puse pe seama unei molecule din planta, MIR 2911, care a fost detectata in sangele si in tesutul pulmonar al cobailor.

Aceasta molecula este capabila sa elimine mai multe tipuri de gripa prin blocarea a doua gene folosite de virus pentru a se multiplica.

"Acest studiu este important pentru ca a identificat o molecula vegetala ca fiind primul compus capabil sa tinteasca direct gripa A. Din cauza mutatiilor rapide ale virusului gripei A, este aproape imposibil ca aceasta sa fie tratata doar cu un singur medicament. Acest lucru deschide calea unor noi strategii terapeutice", declara Chen-Ye Zhang, coordonatorul studiului.

Folosit in China de secole, caprifoiul aduce beneficii in caz de astm si tuse, planta avand si caracteristici antiseptice, motiv pentru care este indicata pentru diverse probleme ale pielii.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: remediu gripa