Remedii naturiste cu otet de mere

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Otetul de mere are numeroase utilizari, de la muraturi la igiena locuintei. Stiai insa ca acest lichid aromat este un remediu de ajutor si in alinarea unor afectiuni?

Babilonienii foloseau otetul pe post de condiment si conservant, iar Hippocrate i-au laudat calitatile medicinale.

In scopuri terapeutice este indicat otetul de mere. Adesea utilizat in combinatie cu mierea ecologica, otetul de mere este util inclusiv in tratarea osteoporozei, in pierderea in greutate, in crampele musculare, contra durerile de gat si a celor de stomac.

Lichidul poate fi folosit si în congestia sinusurilor, hipertensiune arteriala, artrita si colesterol ridicat. Este eficient si in detoxifierea organismului si in lupta impotriva infectiilor.

Otetul de mere poate fi folosit atat intern, cat si extern. Avand actiune astringenta si tonica, este util in tratarea unui numar mare de boli ale pielii: acnee, arsuri solare, zona zoster, intepaturi de insecte, matreata, reactii alergice.

Improspateaza respiratia
Contra respiratiei urat mirositoare, iti poti clati gura cu putin otet de mere amestecat cu apa.

Util in problemele stomacale
Otetul de mere este indicat in cazul diareei cauzate de o infectie bacteriana, datorita proprietatilor sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta in calmarea spasmelor intestinale. Daca ai astfel de probleme, amesteca una-doua linguri de otet in apa sau cu putin suc de mere si bea.

Cu 30 minute inainte de o masa imbelsugata, pentru a preveni indigestia, poti bea o lingurita de otet de mere amestecat cu o lingurita de miere, diluate intr-un pahar mic cu apa calduta.

Combate sughitul
Dupa ce ti-ai tinut respiratia si ai baut, cu inghitituri mici, o cana cu apa, poti incerca si ceva mult mai eficient pentru a scapa de sughit: o lingurita de otet de mere.

Calmeaza durerile in gat
De la primele simptome ale durerii de gat, amesteca 1/4 cana de otet de mere cu putina apa calda si fa gargara la fiecare ora.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: remedii  naturiste  otet  mere