Probleme de sănătate care anunță cancerul

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, November 15, 2014 Under: sanatate

Probleme de sănătate care anunță cancerul

Medicii subliniază că este foarte important să acordăm atenție semnelor și simptomelor care ar putea indica un cancer nediagnosticat. Depistarea precoce mărește șansele ca pacientul să se vindece.

Iată câteva probleme minore de sănătate care pot anunța prezența cancerului!

Scăderea inexplicabilă în greutate

Acest simptom este adesea unul dintre primele semne vizibile ale cancerului. Este deosebit de frecvent la persoanele care suferă de cancer cu tumori solide, cum ar fi la sân și cancer pulmonar.

Slăbirea inexplicabilă apare adesea atunci când un cancer se extinde la ficat și afectează funcționarea acestuia. Pierderea în greutate poate fi, de asemenea, un semn precoce al cancerului de colon sau cel digestiv.

Dacă nu ai încercat să scapi de câteva kilograme, prin exerciții fizice și dietă, dar ai slăbit oricum, mergi la medic. Pierderea de până la 10% din greutate într-un interval de șase luni poate fi un motiv de îngrijorare.

Febră sau infecții frecvente

Deși febra poate indica pur și simplu că organismul tău se luptă cu o infecție, febra persistentă sau de lungă durată poate fi un semn al instalării cancerului, cum ar fi limfomul. Leucemia, un cancer al celulelor sangvine, poate provoca, de asemenea, simptome cum sunt infecțiile frecvente, febră, oboseală, dureri și altele asemănătoare gripei.

Slăbiciune și oboseală

Acestea stări care nu se diminuează cu nimic, chiar și atunci când dormi mai mult și te odihnești, ar trebui să fie evaluate de medic. Acesta poate fi un semn al multor tipuri de cancer.

Respirație șuierătoare și scurtarea respirației

Deși respirația șuierătoare și scurtarea respirației poate fi cauzată de o varietate de condiții, aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar. Atunci când o tumoare la plămâni presează căile respiratorii, le îngustează, favorizând apariția respirației șuierătoare.

Tuse cronică și dureri toracice

De multe ori, simptomele cancerului, cum sunt leucemia și tumorile pulmonare pot mima o tuse cronică sau bronșită. Problema poate persista sau avea loc în cicluri repetate. Pot exista, de asemenea, dureri în piept care se extind la umăr sau partea de jos a brațului.

De asemenea, mergi la medic dacă ai o tuse și voce răgușită pentru mai mult de șase săptămâni, mai ales daca fumezi sau dacă ai fumat în trecut. Ocazional, o voce răgușită poate fi un simptom al cancerului laringian, tiroidian, esofagian sau pulmonar.

Balonare

Balonare abdominală inexplicabilă care se extinde pe o perioadă lungă de timp poate fi un semn al cancerului ovarian. Balonarea însoțită de dureri pelviene, umflarea în abdomen și senzația de plin poate semnala prezența bolii. În mod similar, durerea sau balonare după ce mănânci poate indica prezența cancerului la stomac.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: probleme  sanatate  cancer