Plante care domolesc hipertensiunea

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Deși pe piață sunt numeroase medicamente care duc la scăderea tensiunii arteriale, nici leacuri din plante nu trebuie neglijate. Sunt mai prietenoase cu organismul și nu au efecte adverse.

Busuiocul, nu doar un condiment
Este delicios și dă o savoare aparte multor peparate. Are proprietatea de a scădea tensiunea arterială, însă efectul său este de scurtă durată. Așadar, dacă hipertensiunea nu este o problemă zilnică, îți poți mențiune tensiunea în limite normale, dacă adaugi busuioc în mâncare.

Scorțișoara, leac în mai multe afecțiuni
Poate fi introdusă foarte ușor în alimentația zilnică, însă efectele benefice se vor simți imediat, tensiunea arterială scăzând considerabil. Poți pune un praf de scorțișoară peste cerealele de la micul dejun sau în paharul cu lapte.

Usturoiul, medicament natural
Deși multă lume în ocolește, usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate. El duce la dilatarea și relaxarea vaselor de sânge, astfel sângele va circula mai ușor, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale. Dacă vrei să-i mai alungi din iuțeală este bine să-l razi înainte să-l pui în mâncare.

Merișoarele, bune pentru inimă
Sunt folosire de mii de ani în medicina tradițională chineză. Decocturile cu merișoare îmbunătățesc funcționarea inimii, înclusiv circulația sângelui, prevenind formarea de cheaguri. Poți consuma merișoarele și sub formă de ceaiuri, siropuri sau suplimente alimentare.

Gheara pisicii, o floare cu proprietăți curative
Conține substanțe care înlătură depunerile de calciu de pe pereții vaselor de sânge, și astfel îmbunătățește circulația, având ca efect scăderea tensiunii. Se găsește sub formă de suplimente alimentare în magazinele de produse naturiste.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: plante  domolesc  hipertensiune