Pierderea auzului poate fi prevenita prin alimentatie

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, September 13, 2014 Under: sanatate


Riscul de a suferi de pierderea auzului survenita pe masura inaintarii in varsta poate fi prevenit prin consumul de peste, se arata intr-o cercetare recenta.

Studiile au aratat ca un consum de peste ajuta la prevenirea bolii Alzheimer sau ca acest aliment ar fi bine sa inlocuiasca, de pilda, carnea rosie, daca vrem sa evitam unele tipuri de cancer. Insa un studiu recent publicat in "American Journal of Clinical Nutrition" arata ca pestele mai are si alte beneficii pentru sanatate, informeaza Top Sante.

Cercetarea efectuata de specialistii de la Scoala de Medicina Harvard arata ca exista o legatura intre consumul de peste de doua sau mai multe ori pe saptamana si prevenirea pierderii auzului.

Specialistii au analizat dosarele medicale ale 65.000 de femei inscrise in studiul Nurse's Health Study. Volunatarele au completat chestionare legate de regimul alimentar si starea auzului.

Femeile care au declarat ca au mancat peste precum somonul sau tonul la conserva de cel putin doua ori pe saptamana au avut un risc mai mic de a suferi de pierderea auzului pe masura inaintarii in varsta (presbiacuzie).

Potrivit dr. Sharon Curhan, coordonatoarea studiului, acizii grasi Omega 3 continuti de peste ar putea contribui la imbunatatirea circulatiei sangvine la nivelul urechii.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: pierdere  auz  prevenire  alimenatie