Patru trucuri simple pentru a scăpa de disconfortul abdominal

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 24, 2014 Under: sanatate


Balonarea şi eructaţiile sunt procese normale, consideră specialiştii, însă nu sunt tocmai confortabile. Din fericire, există câteva reguli simple care vă pot ajuta să scăpaţi de ele. 

Cum consumaţi alimentele 

Evitaţi să consumaţi alimentele în grabă pentru a nu risca apariţia aerofagiei (n.r. - înghiţirii aerului). Specialiştii recomandă să mestecăm încet şi să nu vorbim în timp ce mâncăm. Totodată, trebuie să ţineţi cont de cantitatea de băuturi acidulate pe care o consumaţi. Recomandat ar fi să renunţaţi definitiv la acestea. 

Ce să evitaţi 

Dintre produsele recomandate a fi evitate, lactatele ar fi primele, intoleranţa la lactoză fiind unul dintre cei mai comuni inamici în apariţia balonării. De asemenea, trebuie să fiţi foarte atenţi la modul în care gătiţi fasole, aliment bogat în glucide naturale ce pot provoca balonare. Medicii specialişti susţin că trebuie să o lăsăm peste noapte în apă rece, iar în momentul în care o gătim, să o punem în apă proaspătă. 

Renunţaţi temporar la alimentele bogate în fibre 

Se regăsesc în tărâţele de grâu şi unele legume şi, deşi ajută digestia, uneori trec nemodificate prin intestin şi pot produce gaze. O reducere temporară a consumului unor astfel de alimente ce conţin fibre poate fi benefică pentru organism. Ulterior, le puteţi reintroduce treptat în dieta zilnică. Printre legumele care pot provoca acest simptom se numără: broccoli, varza de Bruxelles, conopida, fructele (mere, piersici, pere) şi salata verde. 

Remediu 

Specialiştii recomandă consumul de alimente bogate în potasiu. Acesta ajută la reglarea nivelului de fluide din corp şi, totodată, reduce riscul apariţiei balonării. Printre fructele şi legumele bogate în potasiu se numără: bananele, mango, nucile sau sparanghelul, care are un puternic efect diuretic.

sursa: ziarulring.ro

In : sanatate 


Tags: trucuri  simple  reducere disconfort abdominal