Oţetul de mere ține glicemia sub control

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 22, 2014 Under: sanatate

Oţetul de mere ține glicemia sub control

Consumul excesiv de alimente dulci determină creșterea nivelului de zahăr în sânge ceea ce poate duce, în timp, la apariția diabetului.

Însă, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau oțet de mere în timpul meselor, își mențin glicemia sub control.

Un studiu efectuat recent arată că cei care au băut puțin oțet de mere la o masă bogată în carbohidrați au prezentat o creștere mai mică a cantității de zahăr din sânge, spre deosebire de cei care nu au consumat.

Concret, cei care au consumat oțet de mere au avut un procentaj de zahăr în sânge mai mic cu 55%, spre deosebire de voluntarii care au luat o soluție placebo.

De asemenea, s-a constatat și o diminuare a apetitului, voluntarii din primul grup consumând cu până la 16% mai puține calorii.

Îmbunătățiri majore s-au observat în cazul prediabeticilor, aceștia scăpând de setea și oboseala de după fiecare masă.

Pentru a obține rezultatele dorite este indicat să bei 6 lingurițe de oțet de mere înainte sau în timpul meselor.

Atenție! Cu toate că un consum mare de oțet de mere menține senzația de sațietate mai mult timp, specialiștii recomandă tuturor persoanelor să nu bea oțet de mere în exces, întrucât poate duce la creșterea acidității din stomac și, ulterior, la apariția problemelor digestive.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: otet de mere  glicemie  reglare