Obiceiuri daunatoare sanatatii pe care le faci in fiecare dimineata

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 16, 2014 Under: sanatate

Obiceiuri daunatoare sanatatii pe care le faci in fiecare dimineata

Trezitul de dimineata este cel mai prost moment din zi pentru majoritatea oamenilor. Iata care sunt obiceiurile daunatoare sanatatii pe care le faceti in fiecare dimineata.

De cele mai multe ori, in fiecare dimineata fumatorii isi aprind o tigara alaturi de cafeaua de dimineata. Insa, cu toate acestea, acest lucru este categoric daunator pentru sanatatea dumneavoastra, astfel ca va trebui sa eliminati chiar si cofeina din rutina de dimineata.

Deci, iata care sunt cele mai daunatoare obiceiuri pe care le faceti dimineata:

Sunteti dependenti de alarma

Cati dintre dvs se poate ridica cu mandrie din pat si sa se trezeasca inainte de a suna alarma? Probabil putini sunt norocosii care pot face acest lucru. Doar incercati sa mergeti la culcare mai devreme, acest lucru este foarte important. Lasati draperiile sau jaluzelele ridicate pentru a permite soarelui de dimineata sa intre in camera, si sa stiti ca e timpul sa va treziti. Ori de cate ori mergeti la culcare reaminti-va de ceea aveti nevoie sa va treziti.

Consumul de cafea

Iubitorii de cafea sunt convinsi ca aceasta ii ajuta sa se trezeasca de dimineata. Acesta este un mit absolut care dauneaza sanatatii. Cofeina este unul dintre lucrurile cele mai nocive pentru organism dimineata devreme. In schimb, puteti incepe ziua cu o cana de apa calda cu lamaie sau o ceasca de ceai verde. Mancati fructe proaspete. Aceste obiceiuri sunt mult mai sanatoase si utile pentru organism decat cafeina.

Lucrul fara a manca

Ocupati cu angajamentele din timpul zilei, de multe ori uitati sa mancati. Vine vremea cand mergeti acasa infometati si incarcati corpul cu calorii inutile. In timp ce lucreaza, creierul are nevoie de hrana pentru a echilibra energia pierduta. Acelasi lucru este valabil pentru corpul dvs, daca munca este solicitanta fizic. Pastrati intotdeauna aproape de dvs, cel putin un pumn de nuci, fructe sau legume proaspete care va incarca cu carbohidratii necesari pentru activitatea creierului.

Nu va planificati ziua

Fluxul haotic de a doua zi este stresant pentru sistemul nervos si pentru corp, in general. Dimineata, la micul dejun, va puteti aranja angajamentele, astfel incat sa nu aveti planificate toate lucrurile.

Sunteti suparati

Uneori va treziti cu o stare de spirit nu tocmai buna fara nici un motiv aparent. Daca simtiti ca sunteti furiosi pentru orice motiv, pur si simplu respirati adanc si aveti incredere in dvs. Puteti sa ascultati muzica preferata in timp ce va imbracati sau sa faceti o activitate de relaxare, cum ar fi putin aerobic.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: obiceiuri  daunatoare  sanatate  fiecare  dimineata