Obiceiuri daunatoare in timpul somnului care iti afecteaza sanatatea

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 16, 2014 Under: sanatate

Obiceiuri daunatoare in timpul somnului care iti afecteaza sanatatea

Somnul este foarte important pentru sanatate. Multi oameni subestimeaza acest fapt si obiceiurile proaste din timpul somnului le afecteaza sanatatea.

Comportamentul necorespunzator in timpul somnului poate afecta grav sanatatea si interfera cu activitatile de zi cu zi. Oboseala, care este o consecinta a somnului insuficient interfereaza cu fluxul normal al proceselor din organism.

Dormitul pe burta

Terapeutii sustin ca dormitul pe burta nu este sanatos. Acesta dauneaza coloanei vertebrale si provoaca o denaturare. Apar dureri, crampe si probleme de respiratie.

Respiratia prin gura

Respiratia prin gura este un atac real la plamani. Partea proasta este ca in timpul somnului este dificil de a controla modul in care respirati. Respiratia prin nas este o modalitate mai buna, deoarece astfel aerul este filtrat si incalzit. Respiratia prin gura creeaza o conditie prealabila pentru mediul prea umed si o crestere a bacteriilor patogene care intra in interior pana in plamani.

Aer conditionat in camera

Veti inghiti particule de praf nu numai daca dormiti cu gura deschisa si de la instalatia de aer condiționat sau ventilator! Acesta este mediul cel mai nociv pentru dormit. Evitati acest tip de racire sau incalzire a aerului in dormitor. Este mai bine sa aerisiti camera inainte de culcare.

Dormitul intr-o camera calda

Mediul cald nu este deloc util pentru dormit, mai ales atunci cand sunteti ghemuit sub o pilota. Este mai bine pentru a opri mijloacele de incalzire si a adauga o patura in plus, daca este necesar, dar nu permiteti organismului dumneavoastra sa se supraincalzeasca pe timp de noapte. Temperatura in dormitor trebuie sa fie in jur de 25 de grade, dar nu mai mult.

Dormitul pe o perna mare

Avem nevoie de un echilibru al organismului in timpul somnului. O perna mare creeaza distorsiuni a vertebrelor gatului, care solicita muschii din jurul coloanei vertebrale. De asemenea pot aparea crampe, dureri de cap, scolioza si comprimarea vaselor de sange importante ale creierului.

Lipsa de somn

Somnul insuficient este o problema serioasa pentru organism. Daca va mentineti un mod de somn haotic pentru o lunga perioada de timp, aceasta va duce inevitabil la multe probleme de sanatate, inclusiv pentru sanatatea mintala.

Dormitul pe canapea

Canapeaua este confortabila pentru a va uita la TV, dar nu pentru dormit. Aceasta are curbe care impiedica pozitia normala a corpului, si nu este esentiala pentru un somn sanatos. Evitati sa dormiti pe ea. Acest lucru poate aduce distorsiuni, dureri de cap si oboseala de dimineata.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: obiceiuri  daunatoare  timpul  somnului  sanatate