Nu credeai asa ceva despre ceaiul de soc! Iata cate proprietati are

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 1, 2014 Under: sanatate


Ceaiul de soc favorizeaza transpiratia si eliminarea toxinelor din organism, contribuind la reducerea greutatii corporale. In plus, poti folosi acest ceai dupa mesele copioase pentru a preveni indigestia, dar si pentru a trata constipatia sau pentru a normaliza nivelul de colesterol.

Pentru a prepara infuzia, poti folosi flori, frunze sau fructe de soc. Astfel, adauga o lingura de planta la o cana cu apa clocotita si lasa la infuzat timp de cinci minute. Daca ai nivelul de colesterol crescut, poti prepara infuzia dupa aceeasi reteta, dar dintr-un amestec al partilor de soc. Bea cate doua-trei cani de ceai pe zi, in cure de o luna, cu doua saptamani pauza.

Un calmant natural

Daca suferi de reumatism sau de dureri de spate ori intercostale, prepara o infuzie din 100 g flori, frunze si fructe de soc la trei litri de apa clocotita, pe care sa o adaugi in apa de baie. De asemenea, poti face un decoct din doi pumni de scoarta de soc la un litru de apa. Se fiebe amestecul pana scade la jumatate si se bea intreaga cantitate ramasa de trei ori pe zi.

Pentru a calma nevralgiile poti sa iei zilnic cate cinci linguri de suc din fructe de soc, administrat inainte de masa. Pentru acesta ai nevoie de 20 g de fructe de soc, pe care le zdrobesti pana devin o pasta. Apoi aceasta se pune intr-un tifon si se stoarce cu mana pana obtii un suc inchis la culoare.

Combate infectiile respiratorii

Atunci cand te incearca o raceala, o gripa sau o alta infectie respiratorie, bea trei-patru cani de ceai din flori de soc pe zi. In acest fel, vei scapa de usturimea in gat, de durerile de cap, de febra si de tuse.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: ceai de soc proprietati