Noi sperante in tratamentul impotriva cancerului de piele

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 15, 2014 Under: sanatate


Expertii in cancerul de piele nutresc sperante, dupa recenta aprobare, acordata de Administratia Medicamentelor si Alimentelor (FDA) din SUA, unui nou medicament impotriva melanomului, care "stimuleaza sistemul imunitar".

Noul tratament impotriva acestui tip de cancer este rezultatul unei cercetari conduse de profesorul Antoni Ribas, unul din principalii specialisti ai Scolii de Medicina David Geffen, din cadul Universitatii California din Los Angeles (UCLA), centrul care a desfasurat studiul, informeaza sambata EFE.

"Medicamentul a fost aprobat in mod accelerat pentru ca are efecte benefice asupra pacientilor cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile", a declarat Antoni Ribas, cercetator de origine spaniola la UCLA.

Comercializarea medicamentului Pembrolizumab a fost aprobata la 4 septembrie de FDA, care l-a calificat drept o "terapie de avangarda" si care va fi produs de concernul farmaceutica Merck, sub numele de Keytruda.

In fruntea unei echipe de 26 de medici, dintre care 6 de origine hispanica, Ribas a inceput la sfarsitul anului 2011 testele de imunoterapie intravenoasa, avand la baza noul medicament identificat intial ca MK-3475. Testele realizate pe un esantion de 600 de voluntari au relevat ca o treime dintre pacientii cu cancer la plamani, ficat, sau oase, au inregistrat un regres al bolii si cu timpul starea lor s-a imbunatatit.

Tom Stutz, in varsta de 74 de ani si unul din cei 600 de voluntari care a participat la studiu, a fost diagnosticat in 2011 cu un melanom localizat initial pe spate, care s-a extins apoi la ficat si plamanii. Dupa administrarea MK-3475, starea lui s-a imbunatatit, in proportie de 90 la suta, cu tratamente de trei ori pe saptamana. 

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: sperante  tratament  cancer