Mijloace naturale de detoxifiere

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Mijloace naturale de detoxifiere

In mediul poluat in care traim, este important de a consuma fructe si legume pentru a curata corpul de toxine.

Detoxifierea este o necesitate in mediul nostru extrem de poluat. Pentru a mentine starea de sanatate a sistemului imunitar si pH-ul relativ alcalin, ar trebui sa se ia masurile adecvate pentru a detoxifierea de numarul foarte mare de toxine care s-au infiltrat in fiecare element al lumii din jurul nostru.

Masuri extreme, cum ar fi de detoxifierea ficatului si curatarea in perioadele de post pot fi efectuate la fiecare cateva luni sau atunci cand este necesar pentru a trata orice boala. Dar este bine sa includeti produse de detoxifiere pentru dieta de zi cu zi. Potrivite pentru acest scop, sunt fructe neprelucrate, legume si seminte.

In cazul in care apa din orasul in care traiti este cu fluor, este mai bine sa nu o beti – acest lucru va reduce cantitatea de fluorura ingerata si alte toxine. Dar e mai bine ca apa de baut sa contina cateva minerale necesare pentru o buna functionare a corpului nostru – de exemplu, potasiu, calciu, sodiu, magneziu si altele.

Este recomandabil sa se evite bauturile imbuteliate sau conserve vandute in piata. In schimb, este mai bine sa beti sucuri proaspat stoarse.

Unele alimente care nu sunt etichetate in mod explicit ca fiind ecologice sunt, de asemenea, adecvate pentru consum, atat timp cat suntem siguri de calitatea lor. Acest lucru este stabilit cel mai usor daca suntem constienti de originile lor si modul in care acestea au fost ridicate. In toate cazurile, este mai bine sa cumparati fructe si legume proaspete, nu conservate sau congelate.

Alimente detoxifiante puternice care ar trebui sa faca parte din dieta noastra

Coriandru: Acesta este excelent pentru detoxifierea de mercur, care este acum atat de raspandit in mediul inconjurator, este chiar in plombele noastre dentare. Coriandru organic brut pot fi tocat si presarat pe aproape orice fel de mancare. Poate fi adaugat la sucuri de legume proaspat stoarse.

Chlorella: Multi experti cred ca acest super-aliment, combinat cu coriandru, este cea mai buna alegere dintre alimentele de detoxifiere.

Usturoiul: Este un antibiotic natural si promotor al enzimelor hepatice care detoxifica organismul. Cel mai util este cand il adaugati la alimente preparate proaspat, crud sau stors.

Broccoli crud: Dupa cum stim, broccoli, impreuna cu alte legume crucifere au proprietati anticancerigene. Dar broccoli crud de la 3-4 zile de la germinare, are proprietati superioare de stimulare a filtrului in enzimelor hepatice.

Grasimile omega-3 pe langa faptul ca contribuie la rezolvarea inflamatiei cronice, aceste uleiuri, de asemenea, ajuta pentru a lubrifia peretii intestinali. Acest lucru contribuie la capturarea si eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Avocado (care este din punct de vedere tehnic un fruct), canepa si uleiul de in ulterior sunt alegeri bune, precum si uleiul pur de masline extra virgin.

Papaya: Consumat cu seminte, papaya este un supliment de detoxifiere foarte util pentru dieta noastra.

Apa cu lamaie: O ceasca de apa calda cu cateva picaturi de lamaie este cea mai buna bautura, cu care puteti incepe ziua. Acesta este un medicament vechi de curatare, care este inca recomandat de specialistii in medicina naturista.

Fasole chinezeasca: Acest tip de fasole verde este utila in special pentru eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Desigur, cel mai bine este de a consuma putina fasole organica, proaspata si cruda.

Sfecla: Aceasta ajuta la curatarea sangelui.

Limitarea de alcool la un nivel minim si evitarea de faina alba si zahar alb este de asemenea esentiala. Pentru preparate aromatizante este mai bine sa folositi sare de mare doar pura. Este bine sa faceti cat mai des posibil sucuri stoarse din legume cu frunze verzi crude, cu morcovi si sfecla pentru mai mult gust.

Nu trebuie sa uitam sa ne aprovizionam cu fibre vegetale – sucurile de legume nu inlocuieste nevoia de consum de fructe si legume integrale.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: mijloace  naturale  detoxifiere