Mierea, arma puternica impotriva racelilor si virusilor din iarna

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 16, 2014 Under: sanatate

Mierea, arma puternica impotriva racelilor si virusilor din iarna

Mierea este bogata in substanre nutritive diferite. In sezonul de iarna, atunci cand vremea se schimba dramatic, mierea ne poate ne ajuta sa luptam impotriva virusilor si a racelilor.

Timp de secole mierea vindeca ranile, bolile pulmonare și ginecologice, de piele si bolile de inima. Conform statisticilor, in aproximativ o treime din medicamente sunt folosite miere de albine, propolis si ceara.

O picatura de miere contine mai mult de 70 de substante esentiale corpului uman ar fi carbohidratii principali – glucoza și fructoza, care, spre deosebire de zaharul obisnuit utilizat de catre organism, contribuie mai ușor la conservarea puterii musculare si la o crestere normala. Mierea naturala este una dintre cele mai valoroase alimente cunoscute inca din antichitate. Celebrul medic Avicenna a recomandat mierea ca un aliment care crește performanta si extinde durata de viata. Mierea mentine tineretea, ascute mintea si restabileste memoria.

Dieta cu miere

Intr-adevar acest produs foarte caloric poate fi utilizat in mod regulat si, in acelasi timp, pentru a pierde in greutate. Mierea contine enzime care stimuleaza procesul digestiv si imbunatateste metabolismul, ceea ce ajuta la reducerea greutatii. Mineralele reglementeaza sistemul nervos, tesuturile respiratorii si productia de sange. Consumul regulat de miere creste apararea organismului.

Mierea si beneficiile de sanatate

Mierea poate proteja ochii de roseata, oboseala si radiatii ale calculatorului. Mierea este capabila sa intre in organism prin piele. Puneti miere de tei pe degete si 5-6 minute, frecati gatul pana intra in piele. Dupa ce mierea este absorbita, repetați aceasta procedura de doua sau de trei ori.

In cazul in care mierea nu este absorbita, pregatiti cada fierbinte (apa 35-40 grade) si stati in ea timp de 10-15 minute. Repetați procedura de doua ori pe saptamana, aceasta are un efect benefic asupra intregului corp.

Masca de fata cu miere

In antichitate s-a folosit miere pentru a pastra prospetimea pielii si frumusetea fetei. Astazi, mastile cu miere sunt foarte populare. Se amesteca 1 lingurita de miere cu 1 galbenus de ou si se aplica amestecul pe fata, lasand sa actioneze timp de 20 minute. Aceasta masca este foarte utila pentru persoanele cu tenul gras si normal. Pentru pielea uscata se recomanda o masca, care este formata din parti egale de miere si smantana, aceasta netezeste ridurile si face pielea moale si supla.

Un amestec format din 1/4 ceasca de miere si sucul de la o jumatate de lamaie va imbunatati culoarea feței, va usura pielea si va face pistruii si petele pigmentare sa fie mai putin vizibile.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: mierea  arma  puternica  impotriva  racelilor  virusilor  iarna