Metode simple pentru o respiratie frumos mirositoare

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 12, 2014 Under: sanatate


In fiecare dimineata, oamenii se confrunta cu o dificultate pusa de mirosul respiratiei lor. O asemenea problema se poate rezolva cu cateva metode simple.

Respiratia urat mirositoare are numeroase cauze, printre ele numarandu-se consumul de cafea, de alcool, ceapa, usturoi, dar si lipsa carbohidratilor din alimentatie, scrie Fox News. Igiena orala necorespunzatoare reprezinta o alta cauza majora ce duce la complicatii legate de sanatatea dintilor.

Rolul dentistului este esential in mentinerea unei respiratii sanatoase deoarece el ofera cele mai bune sfaturi ce ajuta la prevenirea unor afectiuni dentare si nu numai. Spalatul pe dinti si curatarea lor cu apa de gura sunt cruciale deoarece aceste metode ajuta la eliminarea resturilor alimentare ramase intre ei.

Tot dentistul este cel care poate pune un diagnostic, in cazul in care cauza este patologica. Este bine de stiut si ca respiratia e influentata de nivelul de hidratare al acelei persoane. Pentru o igiena orala buna avem nevoie si de o apa de gura de calitate. Nu numai dintii trebuie spalati, ci si limba, deoarece aceasta poate avea numeroase bacterii ramase pe suprafata ei.

Apa nu trebuie sa aiba in compozitie prea mult alcool deoarece el poate deshidrata cavitatea orala. Nu in ultimul rand, e de preferat o solutie cu eucalipt, mentol si timol in ea. Apa de gura trebuie folosita la circa 15 minute dupa spalarea pe dinti pentru a fi eficienta. Ca alimente si bauturi, se recomanda merele, legumele, guma de mestecat si ceaiul.

Sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: metode simple respiratie frumos mirositoare