Mentine-ti sanatatea corpului facand anumite lucruri cum trebuie

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 26, 2014 Under: sanatate

Mentine-ti sanatatea corpului facand anumite lucruri cum trebuie

Uneori, sanatatea corpului tau depinde si de lucruri despre care n-ai crede niciodata ca ar putea sa aiba un efect pozitiv asupra ta.

Cafeaua si somnul

Conform unui studiu facut in Japonia, persoanele care au consumat 200 de miligrame de cofeina au putut dormi mai bine. Aceasta poate fi luata din doua cesti de cafea, scrie Fox News. Subiectii studiului au putut dormi imediat timp de 20 de minute si dupa ce s-au trezit au avut capacitatea de a rezolva mai bine unele teste care le-au fost date.

Spalatul pe dinti, mai tarziu

E bine de stiut si ca imediat dupa masa nu este bine sa ne spalam pe dinti, in special in cazul in care consumam citrice, rosii sau bauturi racoritoare. Aceste alimente si bauturi acide afecteaza negativ smaltul dentar, afirma specialistul Howard
R. Gamble. El este de parere ca periajul dentar trebuie facut la 30-60 de minute dupa masa.

Energizantele si oboseala

Bautura energizanta are ca efecte secundare nervozitatea, iritabilitatea si marirea ritmului cardiac. In plus, taurina din ea stimuleaza sistemul nervos central, insa ulterior efectul este de incetinire in actiuni si de confuzie.

In plus, energizantele il indeamna pe consumator sa bea mai mult din ele pentru a intretine efectul temporar pe care il au.

Mancare mai multa pentru a slabi

Cei care mananca mai putin pentru a slabi nu procedeaza bine, este de parere cercetatoarea Amy Goodson, de la un centru medical din Texas (SUA). Hrana in cantitati mici ne poate da o pofta de mancare si mai mare decat atunci cand consumam mai mult.

O cantitate mica de carbohidrati mareste glicemia si ne face sa dorim si mai multi carbohidrati, adauga Goodson. Ea recomanda untul de arahide si merele.

In : sanatate 


Tags: mentinere  sanatate  corp