Medicamentele contra hipertensiunii te feresc de inca o boala grava

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, November 13, 2014 Under: sanatate

Medicamentele contra hipertensiunii te feresc de inca o boala grava

Anumite medicamente prescrise pentru hipertensiune reduc riscul unei boli neurologice grave, potrivit unei cercetari recente.

Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sunt una dintre cele mai prescrise clase de medicamente pentru tratarea hipertensiunii, acestea fiind folosite si in insuficienta cardiaca, informeaza Medical News Today.

Cercetatorii de la Universitatea Medicala Kaohshiung din Taiwan au efectuat un studiu pentru a vedea daca exista o legatura intre administrarea acestor medicamente si scleroza laterala amiotrofica (ALS), cunoscuta si ca boala Lou Gehring.

ALS este o afectiune neurologica grava caracterizata prin reducerea sau pierderea unor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii. Este o boala invalidanta insotita de slabiciune musculara, care duce la paralizie sau deces.

Analizand informatiile medicale ale unor pacienti, specialistii au observat ca 729 dintre ei au fost diagnosticati cu ALS intre 2002 si 2009.

Aceste informatii au fost comparate cu cele ale unui grup de control de 14.580 de persoane fara acest diagnostic.

Dintre pacientii cu ALS, 15% au urmat tratament cu inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei cu doi-cinci ani inainte de a fi diagnosticati cu aceasta boala.

S-a constatat ca aceste medicamente reduc cu 17% riscul de a face scleroza laterala amiotrofica.

sursa: www.ziare.com

In : sanatate 


Tags: medicamente  hipertensiune  boala  grava