Mandarinele, fructele minune care lupta impotriva diabetului

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, November 19, 2014 Under: sanatate

Mandarinele, fructele minune care lupta impotriva diabetului

Este renumita zicala ca un mar pe zi tine doctorul departe. Datele unui studiu canadian arata ca mandarinele pot avea beneficii mai mari pentru sanatate si ca acestea lupta impotriva diabetului.

Expertii de la Universitatea din Western Ontario au constatat ca mandarinele protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, obezitatea si diabetul de tip 2. Aceste fructe contine flavonoide – pigmenti de plante cunoscuti ca nobiletin. Mandarinele sunt de 10 de ori mai bogate in flavonoide decat grapefruitul.

Specialistii de la Universitatea din Ontario, Canada, au facut o cercetare pe doua grupuri de soareci, si au constatat ca mandarinele contin concentratii mari de un flavonoid numit Nobiletin, care ajuta la prevenirea diferitelor boli de la obezitate la ateroscleroza și diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, studiul a constatat ca Nobiletinul reduce, in general, simptomele sindromului metabolic, cum ar fi colesterol si trigliceride ridicate, valori crescute ale glicemiei si ficat gras. Specialistii responsabili de experiment au explicat ca acest compus actioneaza pentru a stimula expresia genelor in ficat, care creste arderea de grasimi, prevenind acumularea lor si, care decurg din acestea, fara riscul de a afecta arterele.

Nu este prima data cand Dr. Huff si colegii sai au descoperit o potentiala mina de aur in produsele alimentare pentru sanatate. Expertii au descoperit ca substanta din grapefruit, cunoscuta sub numele naringenina, protejeaza impotriva obezitatii. “Interesant este faptul ca mandarinele au un efect protector de 10 ori mai puternic decat grapefruitul”, spune Dr. Huff.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: mandarine  fructe  minune  lupta  impotriva  diabet