Mananca alimente verzi si portocale pentru o sanatate de fier in timpul iernii

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 20, 2014 Under: sanatate


Pentru a avea o stare buna de sanatate in timpul lunilor de iarna, consumati alimente verzi si portocalie. Puterea lor are un impact major asupra starii de spirit.

Terapia prin culoare a fost cunoscuta in Egiptul antic, China si India. Aceasta are un impact pozitiv asupra sistemului nervos și are un efect calmant. De asemenea ajuta la combaterea insomniei si oboselii, si este utilizata in tratamentul bolilor sistemului nervos. Alimentele verzi scade tensiunea arteriala si creste rezistenta.

Pregatiti salate numai produse ecologice. Puteti de exemplu sa faceti o salata verde cu 1 ardei verde, 1 varza de Bruxelles, 200 de grame de mazare verde, o jumatate de buchet de patrunjel, ceapa.

Se taie ardeiul in cuburi si varza de Bruxelles in sferturi. Se toaca marunt ceapa si patrunjelul. Se amesteca, se adauga mazarea, sucul de la o lamaie, putin ulei de masline si se amesteca.

De asemenea puteti face o salata de fructe verzi. Se taie si se amesteca 3 kiwi, 1 para verde, 1 mar verde, 1 avocado. Se presara cu nuci sau alune tocate si se adauga miere lichida.

Portocalele ridica starea de spirit, stimuleaza dorinta de a lucra si va incarca cu energie. Mancati dovleac, portocale, mandarine, mere și astfel depresia va sta deoparte in timpul iernii. Puteti face salate de fructe regulat, prin combinarea a diferite de fructe de culoare portocalie.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente verzi  portocale  sanatate  fier  airna