Mănâncă andive pentru un abdomen plat!

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, October 21, 2014 Under: sanatate

Mănâncă andive pentru un abdomen plat!

Au patruns de ceva vreme si pe piata romaneasca, fiind apreciate indeosebi de cei care prefera un regim alimentar vegetarian, dar nu numai de acestia, fiind excelente si in preparatele cu carne.

Andivele, rude mai "stilate" ale banalei salate, fac astazi deliciul multor mancaruri adoptate din Occident.

Ce trebuie sa stim?

Andivele sanatoase sunt tari, bine legate, cu frunzele albe si usor ingalbenite la margini. Pentru a le pastra prospetimea, ele trebuie depozitate in locuri ferite de lumina si de caldura. Inainte de a le prepara nu este nevoie sa le spalati. Este suficient sa dati deoparte primele frunze si sa le taiati la baza. Este bine sa stiti ca, daca doriti sa fie mai dulci, trebuie indepartat miezul, care le da binecunoscutul lor gust amar (neapreciat insa de toata lumea).

Cum 100 de grame de andive contin doar 15 calorii, sunt binevenite si in curele de slabire! Crude sau fierte, ajuta digestia si garanteaza un abdomen plat. O cura de slabire in care ati inlocuit una dintre mese (de preferat cina) cu 100 de grame de andive crude te poate ajuta sa slabesti eficient si, mai ales, sa dai jos din grasimea acumulata in colaceii de pe burta. Nu trebuie sa le prepari in vreun fel complicat, e suficient sa le speli, sa le tai rondele si sa le stropesti cu un dresing bazat in primul rand pe zeama de lamaie si condimente si un strop de ulei de masline sau/si o lingura de iaurt slab.

sursa: revista felicia

In : sanatate 


Tags: andive  abdomen  plat