Laptele poate preveni osteoartrita

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, November 1, 2014 Under: sanatate

Laptele poate preveni osteoartrita

Osteoartrita este o boala cauzata de deteriorarea cartilajului care protejeaza articulatiile. Soldurile, genunchii si coloana vertebrala sunt cele mai afectate zone.

Studiile medicilor din Boston arata ca un pahar cu lapte baut zilnic scade riscul de osteoartrita. Acestia au ajuns la concluzia ca femeile care beau lapte degresat sau cu un continut redus de grasime (1.5 %) au un risc mai mic de a suferi de aceasta boala.

Osteoartita este o boala care apare mai frecvent la femei decat la barbati. Boala degenerativa, cauzeaza dureri ale mainilor, soldurilor si genunchilor. Cu trecerea timpului, cartilajele care protejeaza suprafetele articulare se deterioarea, ducand la lezarea tesutului.

Printre simptomele osteoartritei se numara inflamatiile acute si cronice ale articulatiilor, slabiciune corporala, oboseala, dureri in zonele afectate.

La studiul realizat de cercetatori au participat 1260 de femei cu artrita la genunchi. Dupa colectarea datelor privind obiceiurile alimentare ale participantelor, li s-au efectuat radiografii la genunchi.

Astfel, s-a constatat ca femeile care au baut 3 pahare de lapte pe saptamana au avut un spatiu mai ingust intre articulatiile genunchilor, prin urmare boala nu s-a agravat.

Rezultatele au ramas aceleasi si dupa modificarea indicelui de masa corporala si a obiceiurilor alimentare.

In schimb, trebuie mentionat faptul ca branza intensifica evolutia bolii.

Specialistii nu recomanda sporturile cu impact mare asupra articulatiilor: alergarea, tenisul, baschetul, fotbalul.

sursa: manager.ro

In : sanatate 


Tags: laptele osteoartrita