Glicemia crescută, asociată cu o afecțiune periculoasă

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 24, 2014 Under: sanatate


Cercetătorii americani au descoperit că un nivel ridicat al glicemiei crește riscul apariției unei afecțiuni periculoase.

În urma unei cercetări efectuate recent, specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care au glicemia mărită au un risc cu 15% mai mare să sufere de cancer endometrial, de colon, de sân, de stomac sau de ficat.

Cercetătorii atrag atenția că și non-diabeticii care au cantități mari de zahăr în sânge pot ajunge să sufere de diverse tipuri de cancer.

Care este explicația?

Celulele canceroase folosesc ca principală sursă de energie zahărul pe care îl asimilează organismul din diverse alimente pe care le consumăm zi de zi.

În plus, un nivel crescut al zahărului în sânge blochează activitatea genelor care au rolul de a inhiva dezvoltarea tumorilor canceroase.

Totodată, odată ce zahărul se găsește în cantități mari în corp, acesta se atașează de proteine și de grăsimi. Astfel, se formează un anumit tip de molecule care sunt considerate a fi carcinogene.

Nu în ultimul rând, corpul este forțat să producă mai multă insulină când nivelul glicemiei este ridicat, iar din această cauză celulele canceroase cresc și se înmulțesc mai repede.

Factori care duc la creșterea zahărului din sânge:
  • Supraponderabiltiatea și obezitatea;
  • Sedentarismul;
  • Consumul de alimente și băuturi care conțin zaharuri în cantități mari;
  • Probleme medicale precum atac cerebral și infarct;
  • Infecții cronice precum pneumonie și infecții urinare;
  • Dureri cronice;
sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: glicemie crescuta asociata afectiune periculoasa