Ghid de îngrijire a tenului cu rozacee

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, November 15, 2014 Under: sanatate

Ghid de îngrijire a tenului cu rozacee

Este momentul să conștientizezi faptul că stilul de viață pe care-l adopți joacă un rol important  în cazul în care tenul tău suferă de acnee rozacee. Iată cum îți poți regla activitățile de zi cu zi, dietă și îngrijire, astfel încât să calmezi parțial și eficient acestă afecțiune dermatologică.

Ce activități provoacă acneea rozacee

Deși cauza principală pentru care declanșează această afecțiune nu a fost elucidată, există numeroși factori interni și externi care pot exacerba starea acneei rozacee.

Aceștia includ activități fizice, precum jogging, mers pe bicicletă și yoga.

Cu toate acestea, rozaceea poate fi, de asemenea, stimulată și de situații stresante emoțional.

Ce produse alimentare și băuturi o intensifică

Alimentele condimentate, cafeaua fierbinte sau ceaiul, băuturile alcoolice, toate pot exacerba manifestarea rozaceei. În ceea ce privește cafeaua sau ceaiul, este mai probabil ca intensitatea termică, căldura acesteia să fie cauza si nu lichidul în sine. În plus, alimentele care conțin zahăr și amidon, care conțin numeroși carbohidrați, pot cauza inflamații crescute. Acestea trebuie evitate cât mai mult posibil.

Ce trebuie să conțină dieta, ca să calmezi acneea rozacee

Caută produse bogate în proteine de înaltă calitate, cum ar fi cele găsite în pește, păsările de curte, crustacee și tofu. Grăsimile sănătoase sunt de asemenea benefice, cum sunt cele găsite în peștele de apă rece, în semințe, nuci și în uleiul de măsline. În plus, carbohidrații cu un conținut glicemic scăzut, găsiți în fructele colorate și legumele proaspete, dar și în cereale (fulgi de ovăz, fasole și linte) sunt de ajutor.

Exemplu de dietă pe 24 de ore:

Mic dejun: Fulgi de ovăz cu iaurt grecesc simplu sau lapte degresat, împreună cu cireșe proaspete, mure, banane și afine.

Prânz: Somon la grătar cu verdețuri proaspete, înăbușite în ulei de măsline.

Cină: Pui la grătar, alături de linte sau fasole proaspătă.

Gustări: Cereale integrale, semințe, nuci, fructe și legume proaspete (cireșe, mure, afine)

Ce rol joacă stresul emoțional?

Stresul emoțional agravează acneea rozacee, deși nu este cunoscut mecanismul exact. Stresul duce la o creștere a mediatorilor inflamatorii, iar circulația crescută din această zonă provoacă înroșirea feței.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: ghid  ingrijire  ten  rozacee