Fructul-minune care combate cancerul

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 21, 2014 Under: sanatate


Fructul de aronia (cunoscut si ca scorus) poate imbunatati efectul tratamentelor prescrise in cancer, se arata intr-o cercetare recenta.

Consumul de aronia ar putea fi prescris ca parte in terapia din cancer, anunta Top Sante citand un studiu publicat in "Journal of Clinical Pathology".

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton si cei de la Colegiul King din Londra au descoperit ca acest fruct imbunatateste tratamentul cancerului.

Specialistii au evaluat efectul extractului de aronia, fruct ale unui arbust originar din America de Nord, asupra celulelor canceroase ale pancreasului.

Desi este rar, cancerul de pancreas este unul agresiv. Este greu de tratat, iar sansele de supravietuire sunt mai mici de 5% la 5 ani dupa diagnostic.

In cadrul studiului s-a observat ca extractul din acest fruct, folosit in completarea tratamentului cu gemcitabina, medicament prescris in cancer, a distrus mai multe celule canceroase in comparatie cu administrarea stricta a terapiei medicamentoase. In plus, celulele sanatoase nu au fost afectate.

Efectul benefic a fost pus pe seama polifenolilor continuti de aronia, molecule care ajuta la reducerea numarului celulelor canceroase.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: fruct  minune  combatere  cancer