Fructele de mare ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Fructele de mare sunt foarte gustoase si ofera o multime de beneficii care ajuta la reducerea la jumatate a sanselor de a suferi un atac de cord.

Acestea contin substante nutritive importante, inclusiv Omega-3, care este un acid gras esential care ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare.

Desi trebuie sa fim deosebit de atenti, pentru ca fructele de mare contin colesterol, bineinteles ca impactul nu este la fel de important ca si productia de carne rosie si de alimente fast-food, dar va trebui sa le consumati cu moderatie, mai ales daca suferiti de colesterol. Retineti ca femeile gravide nu ar trebui sa manance crustacee crude.

Tipuri de fructe de mare si beneficiilor lor:

Exista diferite tipuri de fructe de mare, printre care enumeram urmatoarele:

Stridii
Stridiile au substante nutritive importante, cum ar fi zinc si ofera mai mult decat de doua ori din necesarul zilnic de zinc si Omega-3, si contin un procent ridicat de proteine, si de asemenea contin cantitati mari de tirozina. Ajuta pentru a imbunatati starea de spirit si de a reglementa nivelul de stres si poseda un bun nivel de vitamine A, C si B12 , care sunt vitale pentru energie, precum si un nivel foarte acceptabil de calciu.

Este important sa ne asiguram de originea lor, deoarece pot exista probleme potentiale de infectie. Cand nu sunt proaspete, trebuie sa ne gandim daca exista un nivel ridicat de mercur. Otravirea cu mercur produce daune la creier, rinichi si plamani. Trebuie sa fim atenti ca stridiile sa fie in stare buna, pentru ca o stridie alterata poate provoca intoxicatii alimentare. Daca ati avut o reactie alergica ar trebui sa le evitati.

Homar
Homarul contine substante nutritive cum ar fi vitamina E, care ajuta la protejarea celulelor de la daune de radicali liberi, complexul B si minerale, cum ar fi iod si seleniu. Acesta contine, de asemenea, mai putin colesterol, calorii si are o carne slaba, cu o grasime sanatoasa si proteine. Ar trebui insa sa evitati sa ii gatiti cu sosuri sau creme. Persoanele care sufera de colesterol ridicat ar trebui sa consume doar sporadic.

Midii
Acestea au vitamine cum ar fi A si un grup de acid, vitamina B, mai ales folic B12, si minerale, cum ar fi seleniu, fier, zinc si iod, care este foarte benefic pentru persoanele care sufera de hipotiroidism, deoarece acestea ajuta la producerea de tirozina. Un bol plin de midii prevede o mare parte din necesarul zilnic de vitamina B12 si mai mult de jumatate din iod, dar cel mai bine este sa fie evitate in timpul sarcinii, deoarece exista riscul de intoxicatie alimentara.

Scoici
Ele sunt o mare sursa de proteine si Omega-3, plus vitamine si minerale, cum ar fi potasiu si magneziu; nu au grasimi saturate si sunt sarace in calorii. Datorita prezentei de Omega-3, s-au dovedit a fi eficace pentru sanatatea inimii, deoarece reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si reduce riscul de probleme de dementa si pierderi de memorie. Persoanele cu sensibilitate la crustacee trebuie sa evite consumul acestora.

Creveti
Crevetii au un continut de zinc, iod si seleniu, acestia din urma imbunatateste functia sistemului imunitar si este vital pentru a mentine o buna functionare a tiroidei. Ei sunt bogati in colesterol, dar saraci in grasimi si calorii, aproximativ 100 de calorii la 100 de grame. Mai mult decat atat, crevetii proaspeti sunt bogati in vitamina B12. Persoanele cu nivel ridicat de colesterol ar trebui sa ii consume foarte ocazional.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: fructe  mare  mentinere  sanatate  cardiovascular