Fructe si legume excelente pentru imunitate

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 1, 2014 Under: sanatate


Fructe si legume galbene si portocalii

portocale, mandarine, ardei rosii, fructe de padure, pepene galben, grapefruit, mango, papaya, cartof dulce, catina, porumb, mandarine, dovleac, etc.

Se vorbeste numai despre beneficiile vitaminei C din fructele si legumele de culoare galbena sau portocalie, dar, de fapt, acestea intaresc sistemul imunitar cu ajutorul zecilor de nutrienti si mai ales datorita flavonoizilor, antioxidanti care nu te pazesc doar de raceli sau gripe, ci si de boli mai grele, ca diabet sau cancer. Dar si beta-carotenul si toate substantele caretonoide, cele care dau culoarea portocalie, au un rol important in a proteja organismul de factorii de agresivi de mediu, de la razele ultraviolete la poluare sau toxine.

Fructe si legume verzi, albe si maro (si nuci)

broccolli, varza rosie si verde, conopida, salata, ceai verde, spanac, seminte si nuci de orice fel, germeni de orice fel, fasole, kale, mazare, ciuperci, cereale integrale, lactate

Aceasta categorie foarte larga de fructe, legume, seminte si nuci indeplineste o gramada de functii - hraneste organismul cu grasimi benefice, foarte necesare in aceasta perioada a anului, intareste corpul cu antioxidanti, vitamine si minerale, prevenind formatiunile canceroase. Zincul si seleniul din nuci si alune, dar si din cereale integrale sunt substantele care imbunatatesc substantial sistemul imunitar, relaxandu-ne in acelasi timp si rezolvand toate problemele de piele.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: fructe legume imunitate