Efectele uimitoare ale uleiului de lavanda pentru sanatate si frumusete

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Efectele uimitoare ale uleiului de lavanda pentru sanatate si frumusete

Mirosul de lavanda este unul dintre cele mai utilizate din lume. Uleiul de lavanda are o multime de beneficii asupra starii noastre de sanatate si frumusete.

Lavanda este folosita ca un parfum in produse cosmetice, sapunuri, parfumuri, uleiuri si multe altele. Ea are o aroma dulce, proaspata și ierburi care calmeaza simturile. Acesta este motivul principal pentru care uleiul esential de levantica este folosit in aromoterapie. Acesta elibereaza stresul si starea de anxietate, este eficient pentru insomnie si chiar depresie.

Putini cunosc faptul ca uleiul esential de lavanda are proprietati antibacteriene si anti-inflamatorii care pot fi utilizate chiar si pe pielea iritata, arsuri minore si intepaturi de insecte. In Marea Mediterana, lavanda este folosita chiar ca o bautura, un ceai facut din frunze uscate fierte de flori violet parfumate. Studiile au aratat ca lavanda are un efect benefic asupra rezistentei la insulina si diabetulului, precum si pentru tulburarile digestive, greata, flatulenta si balonare.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, lavanda ajuta cu dureri de dinti, entorse, migrene, leziuni si multe altele.

Iata cateva modalitati de a utiliza ulei esential de lavanda:

Se amesteca flori de lavanda uscate, cu un pic de miere pentru a face un ceai de plante calmant.

Aplicati cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe perna, deaorece in acest fel veti putea combate insomnia.

Frecati un pic de ulei esential de lavanda pe buze, pentru a face fata buzelor crapate si dureroase. Lavanda ofera umiditate buzelor si regenereaza pielea.

Se amesteca cateva picaturi de ulei de lavanda cu apa distilata. Se amesteca si se toarna amestecul intr-un flacon cu pulverizator. Pentru a calma durerile de cap, frecati un pic de ulei de lavanda pe tample.

Pentru a scapa de sinuzita frecati un pic de ulei pe fata pentru a trata sinusurile. O alta optiune este de a fierbe apa cu lavanda si sa inhalati aburul. Respirati adanc pentru a permite vaporilor sa intre adanc in sinusuri.

Uleiul de lavanda este util in tratamentul cicatricelor. In fiecare zi, frecati zona afectata cu acest ulei. Aceasta metoda este eficienta si pentru acnee. Pentru a reduce durerile musculare, se adauga cateva picaturi de ulei de lavanda si saruri in cada cu hidromasaj. Stati in acest amestec cu apa terapeutica pentru aproximativ o ora. Acest lucru va usura durerile musculare, a picioarelor si a articulatiilor. Lavanda este utila in ameliorarea durerilor menstruale. Masati partea inferioara a abdomenului cu ulei de lavanda.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: efecte  uimitoare  ulei  lavanda  sanatate  frumusete